Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu: Yangınlarda 265 hektar alan yandı

Bakan Eroğlu: Yangınlarda 265 hektar alan yandı

Muğla'nın Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde dün gece meydana gelen orman yangın bölgelerinde havadan incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3 ayrı yangında 265 hektar alanın yandığını açıkladı. Bir dizi...

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 18:00
Muğla'nın Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde dün gece meydana gelen orman yangın bölgelerinde havadan incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3 ayrı yangında 265 hektar alanın yandığını açıkladı.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Fethiye'de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde yanan orman alanlarını havadan inceledi. Bakan Eroğlu, bölgedeki inceleme öncesinde sabah saatlerinde Fethiye'de esnaf ziyaretinde bulundu. Bu sırada düğün için hazırlanan gelin ve damatla karşılaşan ve onlarla fotoğraf çektiren Eroğlu, genç çifte Başbakan'ın 3 çocuk uyarısını hatırlattı. Esnaf ziyaretinin ardından partililerle buluşan Eroğlu'na, burada sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. AK Parti Fethiye ilçe teşkilatında partililerle buluştuğu sırada kendisine doğum günü pastası ikram edilen Eroğlu, milletvekilleriyle birlikte kestiği pastayı gazetecilere ikram etti.

YANAN ALANLARI HAVADAN İNCELEDİ

Pasta kesme programının ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterle havalanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Seydikemer, Fethiye ve Dalaman ilçelerinde dün gece meydana gelen yangınlarda yanan ormanlık alanları inceledi. Yetkililerden, yanan alan ve bölge hakkında bilgi alan Eroğlu, 3 ayrı yangında 265 hektar orman alanının zarar gördüğünü açıkladı.

Yangın söndürme ekiplerinin, şiddetli rüzgara rağmen özveriyle yangınlara müdahale ettiğini hatırlatan Eroğlu, erken önlem alınarak Dalaman'da yangından zarar görmesi muhtemel evlerin kurtarıldığını açıkladı. Şiddettli rüzgara rağmen sürdürülen çalışmalar sonrasında sabah saatlerinde yangınların tamamının söndürüldüğünü de sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu, yangınlarda herhangi bir kasıt faktörünün olduğunu düşünmediklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.