Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz: Türkiye’nin dostluğunu alan, bu coğrafyada daha güçlü hale gelir

Bakan Yılmaz: Türkiye’nin dostluğunu alan, bu coğrafyada daha güçlü hale gelir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’ye zarar vererek ve rahatsız ederek bu coğrafyada daha ileri geçilebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin dostluğunu alan, bu coğrafyada daha güçlü hale gelir.” dedi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz,...

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 17:34
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’ye zarar vererek ve rahatsız ederek bu coğrafyada daha ileri geçilebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin dostluğunu alan, bu coğrafyada daha güçlü hale gelir.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas’ta programlarına devam etti. Yılmaz, ilk olarak yeğenleri Melihcan ve Mert Yılmaz’ın sünnet düğününe katıldı. Daha sonra Kümbet mevkiinde Pazaryeri'ne geçerek, burada esnafları ziyaret eden Yılmaz ve beraberindekilere, kavun ve karpuz ikram edildi. Yılmaz, daha sonra Ulaş ve Altınyayla ilçelerinde esnafı ziyaret ederek bol kazançlar diledi. Yılmaz, Altınyayla Belediyesi’ni ziyaretinde Suriye sınırındaki kaçakçılık olayıyla ilgili soruları cevapladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, son olarak dün Suriye sınırından girmeye çalışan 3 bin kaçakçının önlendiğini açıklamasının ardından ciddi boyutlara ulaşan kaçakçılık olayıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, olayın, aylardan beri devam eden rutin bir olay olduğunu belirterek, sınır güvenliği ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilgilendiğini hatırltı. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “İstiyoruz ki en az zararla bu kaçakçılık olayını atlatalım. Bir başka ülkeye 2 bin-3 bin kişiyle 200-300 atla bir şey olsa hiç kaçakçılık falan demez. Bizden bir tane çoban Ermenistan’a geçti, öldürdüler, İran’a geçenleri de öldürdüler. Türkiye’nin diğer ülkelerden farkı, sınırdan girmeye çalışanlara kaçakçı olduğunu gördüğü insanlara en az zararla sınırdan uzaklaştırmak istiyor. Büyük bir gayret gösteriyor Silahlı Kuvvetlerimiz. Suriye’nin Hatay bölgesinde akaryakıt kaçakçılığını esas alan bir kaçakçılık işlemi var. Buna da silahlı kuvvetlerimiz gerekse de diğer güvenlik güçlerimiz elinden gelen önlemi almakta. Mücadele ciddi bir mücadele, onu belirtmek isterim.”

Lübnan’da Türk pilotların kaçırılması ile ilgili soruyu da değerlendiren Yılmaz, “Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgileniyor. Lübnan’daki hükümete, başbakana, dışişleri bakanına ve ilgili taraflara serbest bırakılmasını talep ettiler. Üzerinde çalışıyorlar, belli bir süre içerisinde inşallah bırakılır. Türkiye’ye zarar vererek ve rahatsız ederek bu coğrafyada daha ileri geçebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin dostluğunu alan, bu coğrafyada daha güçlü hale gelir.” şeklinde konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.