Dolar 34,2337
%0.1
Euro 37,9496
%0.32
Altın 2.925,760
%0.07
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Fatma Şahin: Kanin Durduğu Bir Ortadoğu Istiyoruz

Bakan Fatma Şahin: Kanin Durduğu Bir Ortadoğu Istiyoruz

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep’te güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Bakan Şahin, Ortadoğu’da kanın bitmesini ümit eden bayramlar dileyerek, "Kanın durduğu bir Ortadoğu ve coğrafya istiyoruz....

  • Ege Postası
  • 15.10.2013 - 17:12
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep’te güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Bakan Şahin, Ortadoğu’da kanın bitmesini ümit eden bayramlar dileyerek, "Kanın durduğu bir Ortadoğu ve coğrafya istiyoruz. Kurban Bayramı'nın manevi iklimini çok iyi anlamamız gerekiyor. İsmail'in İbrahim için İbrahim'in de İsmail için ne anlama geldiğini özümsememiz, bunu davranış moduna dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma törenlerine katılmak üzere memleketi ve seçim bölgesi Gaziantep’e geldi. Bakan Fatma Şahin, kentteki temasları kapsamında beraberinde Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı ve Mehmet Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile birlikte ilk olarak İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan tarafından karşılanan Bakan Fatma Şahin ve beraberindekiler, subay ve astsubaylar ile askerlerin bayramlarını kutladı. Bakan Fatma Şahin, daha sonra polisevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Polisler ve eşleri ile bayramlaşan Bakan Şahin, daha sonra İl Özel İdaresi’ndeki törene katıldı. Kamu, kurum ve kuruluş müdürleriyle bayramlaşan Bakan Fatma Şahin, gazetecilere açıklama yaptı.
Ortadoğu’da kanın bittiği bayramları ümit ettiklerini belirten Bakan Fatma Şahin, şunları söyledi:
"Kanın durduğu bir Ortadoğu ve coğrafya istiyoruz. Kurban Bayramı’nın manevi iklimini çok iyi anlamamız gerekiyor. İsmail’in İbrahim için İbrahim’in de İsmail için ne anlama geldiğini özümsememiz, bunu davranış moduna dönüştürmemiz gerekiyor. Beraberinde teslimiyetin, duanın, takvanın ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Aslında hepimizin kendi İsmail’ini, yani dünyada vazgeçemeyeceğimiz evladımız, makamımız, şöhretimiz neyse yatırıp bıçak altına alabilmedir. Ruhun özgürleşmesidir Kurban Bayramı. Kurban Bayramı aynı zamanda Allah’a yaklaşmaktır. Yani sosyal devletin de gereği olan devletin şefkatli yüzünü, inancımızın gereği olarak da fakirin, fukaranın, garibin ve yolda kalmışın yanında olmak ve derdine derman olmaktır."
'FİTNEYİ VE DEDİKODUYU AYAKLARIMIZIN ALTINA ALALIM'
Bayramların manevi önemine değinen Bakan Fatma Şahin, "Dini, dili, mezhebi ideolojisi ne olursa olsun biz kardeşiz. Bugün demokrasi, barış ve ekonomi üçgeninde ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor. Bu bakımdan da bu bayramları yaşamamız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşatmamız ve geleceğe taşımamız çok çok önemli. Bayram bir tatil değildir, bir adet değildir. Bu nedenle on yıllardır bu birlikteliğimize katıldığınız için, destekleriniz için çok teşekkür ederim. Müminin kanının durduğu yeni bir bayrama girmeyi ümit ediyorum. Buradan aldığımız güçle fitneyi, fesatı ve dedikoduyu ayaklarımızın altına alalım" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.