Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kurum'a bir tepki de Ednan Arslan'dan; Gören de Sayın Bakanı çevreci sanır

Bakan Kurum'a bir tepki de Ednan Arslan'dan; Gören de Sayın Bakanı çevreci sanır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından bugün, bilim insanları ile TÜBİTAK Marmara Gemisi'yle körfezde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum konuşmasında yerel yönetimleri hedef aldı. Bakan Kurum'a CHP cephesinden tepkiler sürüyor. Son olarak CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabından açıklama yaparak Bakan Kurum'a tepki gösterdi. Arslan, "Bakanlığın adında “çevre” geçince gören de Sayın Bakanı çevreci sanır. Başta İliç maden faciası olmak üzere bakanlığı döneminde birçok çevre felaketi yaşanmış Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İzmir’de üst perdeden konuşmuş. Müsilaj olduğu dönemlerde iklim krizini sebep gösterenler, konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizinin adını anmıyorlar." dedi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 20:19
  • Güncelleme: 05.09.2024 - 20:30

EGEPOSTASI- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de Körfez'de yaşanan kirlilik ve toplu balık ölümlerinin ardından  bilim insanları ile TÜBİTAK Marmara Gemisi'yle denizde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinin ardından kameraların karşısına geçen Bakan Kurum CHP'li yerel yönetimleri hedef aldı.

Körfezde yaşananların, tam anlamıyla büyük bir çevre felaketi olduğunu söyleyen Bakan Kurum, "Bu kirliliğin sorumlusu; yağmur suyu ve kanalizasyon kanallarını bile birbirinden ayıramayan, kurulu atıksu tesislerini bile çalıştıramayan, derelerini dahi ıslah etmekten aciz olan belediyelerdir." dedi.

CHP cephesinden Bakan Kurum'a peş peşe tepkiler geldi. Son olarak CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabından açıklama yaparak Bakan Kurum'a tepki gösterdi.

CHP'li Arslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığın adında “çevre” geçince gören de Sayın Bakanı çevreci sanır.

Başta İliç maden faciası olmak üzere bakanlığı döneminde birçok çevre felaketi yaşanmış Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İzmir’de üst perdeden konuşmuş.

Müsilaj olduğu dönemlerde iklim krizini sebep gösterenler, konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizinin adını anmıyorlar.

22 yıllık iktidar ve iki bakanlık dönemi boyunca, bu soruna neden çözüm üretmediklerini açıklamadan, çözüm üretmek için çabalayan büyükşehir belediyemizi neden desteklemediklerini anlatmadan, neden kredileri onaylamadıklarını kamuoyuyla paylaşmadan,  görevinin ilk döneminde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin ve doğa talanının hesabını vermeden, Sayın Bakan'ın Partimizi ve Belediyelerimizi hedef alan söylemleri, gerçeklikten uzaktır."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.