Dolar 34,0803
%0.19
Euro 38,0645
%0.02
Altın 2.837,010
%0.27
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu'ndan Adalet Bakanı'na parmak sallama yanıtı

İmamoğlu'ndan Adalet Bakanı'na parmak sallama yanıtı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yargıya parmak sallamakla suçlamıştı. İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 13:55
  • Güncelleme: 05.09.2024 - 13:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini “yargıya parmak sallamakla” suçlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yanıt verdi.

İmamoğlu “Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi yargıyı etkileyen, yargıyı arka planda baskı altında tutan hükümetin mensuplarına parmak salladım” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf sürecinde olan 'ahmak' davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiasına dün katıldığı bir televizyon yayınında tepki göstermişti.

İmamoğlu, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapse çarptırıldığı davaya ilişkin "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun bu sözlerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu yanıtı vermişti:

“Yargımız, başta Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesi içerisinde karar verir. Dolayısıyla makamı ne olursa olsun kimse, görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren söz söyleyerek yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını şık olmadığını ve çok uygunsuz bir davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz.” (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.