Dolar 34,0236
%-0.11
Euro 38,0234
%0.31
Altın 2.827,850
%0.89
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Özel'e 'Dilruba' tepkisi: 'İzmir’deki küfürbazı baş köşeye..'

Erdoğan'dan Özel'e 'Dilruba' tepkisi: 'İzmir’deki küfürbazı baş köşeye..'

AK Parti MKYK toplantısında açıklama yapan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu İzmir Enternasyonel Fuar açılışında protokolde ağırlamasına ilişkin yaptığı açıklamada,“İzmir’deki küfürbazı baş köşeye oturtmaları niyetlerini belli ediyor.' dedi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 10:30
  • Güncelleme: 05.09.2024 - 11:34

AK Parti’de beklenen değişim ve kongre sürecinin başlayacağı MKYK toplantısı önceki gün yaklaşık 2.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in yaptığı sunuma göre kongre takvimi dün itibarıyla başladı. Ocak ve mart arasında büyükşehir ve il kongrelerinin, 90 günde bütün ilçelerin, 79 günde ise tüm il kongrelerinin bitirileceği belirtildi.

Partinin yeni teşkilatlanma modeli olan e-teşkilat ile ilgili modellenmenin de yer aldığı sunumda, özellikle fiili olarak parti çalışmalarına katılamayan gençlerin dijital ağlar üzerinden parti politikalarına destek olabileceği anlatıldı. Ancak bazı MKYK üyeleri böyle bir yapılanmanın tüzükte yeri olmadığını belirtirken, bazı MKYK üyeleri ise karşı çıktı. Yine bazı parti yöneticilerinin nüfusu çok olan ilçelerde tek bir il başkanının çalışmasının zor olabileceği, bu nedenle e-teşkilatın bir alternatif haline gelebileceğini ve yeni döneme ayak uydurulması gerektiğini söylediği öğrenildi.

AK Parti’de yeni dönemde birçok il başkanının değişebileceği ve partinin kongre sürecine teşkilatta yenilenerek gideceği değerlendirildi.

KIZLAR ANADOLU’YU YANSITIYOR

TSK tarihinde ilk kez Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarından 3 kadının birinci olmasına ilişkin Erdoğan, “3 kız birinci oldu, bu ilk kez oluyor. Normalde AK Parti zamanında kadınlar eve kapatıldı diyenlere de iyi bir cevap. Kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet de ettim, hatta birinin adı İkra” dedi. (İkra’nın Arapça anlamı ‘oku’, aynı zamanda Hz. Muhammed’e inen ilk vahiyin de adı.)

ÖZGÜR ÖZEL’E 'DİLRUBA' TEPKİSİ

CHP Lideri Özel’in, Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına da tepki gösteren Erdoğan, “İzmir’deki küfürbazı baş köşeye oturtmaları niyetlerini belli ediyor. Kendi içlerindeki savaşlara düşmüş durumdalar.” (Hürriyet Gazetesi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.