Dolar 34,0090
%-0.15
Euro 38,0108
%0.28
Altın 2.826,790
%0.85
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan kurmaylarına dikkat çeken talimat!

Erdoğan'dan kurmaylarına dikkat çeken talimat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kongre sürecine dair parti kurmaylarına “Sahaya inin, çok iyi çalışın. Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun” talimatını verdiği belirtildi. Erdoğan’ın kongre sürecinde, 20 ili ziyaret edeceği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 10:15

AK Parti’de geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında kongre takvimi belli olurken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına, il, ilçe ve beldelerde başlatılacak kongre sürecine dair dikkat çeken bir talimat verdi.

Türkiye’den Cevdet Fırat Aydoğmuş'un aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurmaylarına “Sahaya inin, çok iyi çalışın. Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun” talimatını verdi.

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partinin kongre sürecine dair MKYK’ye kapsamlı bir sunum yapıldığını ifade etmişti.

Ömer Çelik, gerçekleştirdiği açıklamada, “Ekim 2024 ile Ocak 2025 arasında belde ve ilçe kongrelerinin yapılması, Aralık 2024 ile Mart 2025 arasında il kongrelerinin yapılması, bütün bu takvimin mart ayı sonuna doğru yetiştirilmesi bekleniyor” ifadelerini kaydetti. Çelik, u takvimin mart sonuna kadar yetişmesinin sonrasında ise büyük kongrenin düzenlenmesinin söz konusu olacağını aktardı.

 

20 İLİ ZİYARET EDECEK

Diğer yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, MKYK’da verilen kararla 8. Büyük Olağan Kongre’nin hazırlıklarının başlatıldığını ifade etti. Kandemir, konuya ilişkin, “Kongrelerimizle aslında sadece bir kadro değişimi değil, bir anlayış değişimi ve bir bakış açısı değişimini de yapabilelim istiyoruz. Bunun için geniş bir istişareyle süreçleri yöneteceğiz” ifadelerini kaydederek Erdoğan’ın özellikle büyükşehirlerin kongrelerine katılmak ve kongreler üzerinden Anadolu’yu turlamak istediğini iletti.

Kandemir, “Büyükşehir kongrelerimizin muhtemelen 20’sinde Cumhurbaşkanı’mızı ağırlamış olacağız” ifadesini kullandı. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.