Dolar 34,0571
%-0.01
Euro 37,9573
%0.14
Altın 2.801,510
%-0.05
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beyaz Saray'dan Türkiye’nin BRICS başvurusuna yönelik açıklama

Beyaz Saray'dan Türkiye’nin BRICS başvurusuna yönelik açıklama

Gündemden düşmeyen Türkiye'nin BRICS üyeliği konusuna bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 10:59

ABD Beyaz Sarayı, Türkiye’nin BRICS’e resmi üyelik başvurusu konusunda yorumda bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, VOA Türkçe’nin sorusuna verdiği yanıtta, “ABD tüm ülkelerin ilişki kuracağı ülke ve grupları kendilerinin seçebileceğine inanmaktadır. Sizi planları konusunda Türkiye hükümetine yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin BRICS üyeliği için resmi başvuruda bulunduğunu duyurmuş ve başvurunun değerlendirileceğini belirtmişti.

Türkiye’nin BRICS’e katılma süreci hakkında Rusya tarafından yapılan bu açıklama, uluslararası basında geniş yankı uyandırmıştı.

"YORUM YAPMAYACAĞIZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin BRICS üyeliği hakkındaki başvuruyla ilgili olarak yapılan bir soruya, “Türkiye’nin ABD için çeşitli konularda birlikte çalıştığı önemli bir müttefik olmaya devam ettiğini söylemekten başka bir yorum yapmayacağız” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BRICS Zirvesi’ne katılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan’da düzenlenecek BRICS Zirvesi’nde yer alacağı belirtilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.