Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Öney: Uyum için iş piyasasındaki engeller giderilmeli

Bakan Öney: Uyum için iş piyasasındaki engeller giderilmeli

Baden- Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, Almanya'da bugün yapılan Uyum Zirvesi'nde iş hayatındaki engellerin üzerinde durulmasını istedi.Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Öney, "Bu yılki Uyum Zirvesi'nin ağırlıklı temaları...

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 11:26
Baden- Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, Almanya'da bugün yapılan Uyum Zirvesi'nde iş hayatındaki engellerin üzerinde durulmasını istedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Öney, "Bu yılki Uyum Zirvesi'nin ağırlıklı temaları çalışma ve eğitim. Bunlar uyumun tartışılmaz iki ana şartı. Ancak dış ülkelerden buraya gelerek çalışmak isteyen nitelikli insanların diplomalarının tanınmamasının yanı sıra kültürel çeşitliliğe ve farklılığa iş piyasasında saygınlık duyulmaması daha önemli bir engel.” dedi.

Bakan Öney, bakanlığının iki yıl süresince gerçekleştirdiği reformlara da dikkat çekerek, toplumun çeşitliliğinin başta devlet kurumları olmak üzere birçok şirket ve derneğe henüz taşınmadığını ve bundan dolayı iş piyasasındaki ayrımcılığın önüne geçilemediğini kaydetti. Eyalette Uyum Bakanlığı'nın uyum sürecini hızlandıracak birçok değişikliğe gittiğini belirten bakan, bu çalışmaların ülke çapına taşınmasını talep etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.