Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Şahin: Zihinsel engellilerin istihdamı teşvik edilecek

Bakan Şahin: Zihinsel engellilerin istihdamı teşvik edilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, otizmli ve down sendromlu çocukların istihdamınında yeraldığı yasa tasarısını TBMM'ne gönderdiklerini ifade ederek, "Zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelerin en büyük sıkıntısı, çocuklarının...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 16:20
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, otizmli ve down sendromlu çocukların istihdamınında yeraldığı yasa tasarısını TBMM'ne gönderdiklerini ifade ederek, "Zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelerin en büyük sıkıntısı, çocuklarının geleceği. Bu çocukların mutlaka istihdama kazandırılması gerekiyor. Devlet memuru yapmak için sınav açıyor ve kadrolar oluşturuyoruz ama bir taraftan da korumalı işyerleri oluşturacağız. O çocuklara uygun tedbirlerin alındığı korumalı işyeri açıldığında her türlü indirim ve desteği sağlayacağız." dedi. Şahin, Meclis tatile girmeden çıkacak yasa tasarısında; 65 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ile gazilere ücretsiz seyahat hakkı ile birlikte şehit ve gazilerin çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları, elektrik ve su masraflarının ödenmesininde yeraldığına dikkati çekti.

10 YILDAN BU YANA RESTORASYON YAPIYORUZ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya gelen Bakan Şahin, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 10 yıldan bu yana sosyal restorasyon yaptıklarını vurgulayarak, "Dünyadaki en büyük ekonomik krizlerde bile bu alana ayırdığımız payı hiçbir zaman azaltmadık." dedi.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARININ EĞİTİM MASRAFI KARŞILANACAK

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakında Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sunulduğunu da hatırlattı. TBMM'ye sevk ettikleri 100 maddelik 'Torba Tasarı' ile toplumun her kesimini koruduklarını, onların yaşamını güçlendirdiklerini, önemli bir paketi hayata geçireceklerini dile getiren Şahin, tasarının 76 milyona dokunan bir tasarı olduğunu kaydetti. Şahin, "65 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ile gazilere ücretsiz seyahat hakkı geliyor. Çözüm sürecinde 'kan dursun, şehitlerimiz olmasın' diye çok ciddi bir eylem planı oluşturduk. Bir taraftan da geriye kalanların mağduriyetliğini engelleyecek gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Şehit ve gazilerimizin çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları, elektrik ve su masraflarının ödendiği, ücretsiz uygun kredi faizlerinin ödendiği güçlü bir paket olacak." dedi.

ZİHİNSEL ENGELLİLERİN İSTİHDAMI TEŞVİK EDİLECEK

Torba tasarının içeriğinde otizmli ve down sendromlu çocukların istihdamına ilişkin önemli adımlar atıldığını dile getiren Şahin, zihinsel engelli çocuklarının ailelerinin en büyük sıkıntısının, çocuklarının geleceği olduğunu ifade etti. Bu çocukların mutlaka istihdama kazandırılması gerektiğini belirten Şahin, "Devlet memuru yapmak için sınav açıyor ve kadrolar oluşturuyoruz ama bir taraftan da korumalı işyerleri oluşturacağız. Otizmli bir çocuk, tekrara dayalı işlerde çok başarılı. O çocuklara uygun tedbirlerin alındığı korumalı işyeri açtığınızda, her türlü indirim ve destekleri sağlıyoruz. İşverenlere tüm imkanları sağlıyoruz. Torba tasarı ile engellilerin rapor sistemi konusundaki sorunlarını çözüyoruz. Sosyal yardım sistemine ait tüm konuları bir paket halinde TBMM'ye gönderdik. Siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile tek tek görüştüm. TBMM tatile girmeden önce torba yasa teklifini çıkararak halkımıza müjdeyi vermek istiyoruz."

Sosyal yardım ile sosyal hizmet çalışmalarını tek çatı altında birleştireceklerini, bu kapsamda, il ve ilçelerde sosyal hizmet merkezleri açacaklarına değinen Şahin, "Sosyal hizmet merkezlerinin, sosyal alanda yaşanan sorunları önlemek amacıyla oluşturulacağını vurgulayan Şahin, "Ailenin, çocuğun, kadının, engellinin sosyal hizmet bakımından tüm ihtiyacını karşılayacak bir sisteme geçiyoruz. Sonbahara doğru bu hizmet merkezlerinin bir çoğunu açmış olacağız." dedi.

Vali Savaş, ziyaret anısına Bakan Şahin'e Manisa'yı simgeleyen ürünlerin bulunduğu hediye paketi verdi. Bakan Şahin, 'Valilik Anı Defteri'ni de imzaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.