Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yardımcısı Arıcı: Çevre korunmadan turizm olmaz

Bakan Yardımcısı Arıcı: Çevre korunmadan turizm olmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, 1-19 tarihleri arası Türkiye'ye gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında artış olduğunu söyledi. Arıcı, bu rakamı 2013 yılı itibariyle yüzde 11'e çıkarmak...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 17:44
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, 1-19 tarihleri arası Türkiye'ye gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında artış olduğunu söyledi. Arıcı, bu rakamı 2013 yılı itibariyle yüzde 11'e çıkarmak istediklerini kaydetti. Antalya'nın Manavgat ilçesine Manavgat Turizm Altapı Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut'un davetlisi olarak Manavgat'a gelen Arıcı, Antalya bölgesinde turizme yönelik yatırımlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

2023 Türkiye Vizyonu kapsamında ülkeye gelen turist sayısının 50 milyon, turizm gelirlerininde 50 milyar dolar olmasını beklediklerini belirten Arıcı, 2012 yılı turizm gelirlerinin ise 30 milyar dolar olduğu bu sene yüzde 4'lük artış beklediklerini kaydetti. Turizm Bakanlığı olarak ülkeye daha fazla turist gelmesi için çevre yatırımlarına özel önem verdiklerini belirten Arıcı, çevre korunmadan turizmin olmayacağını söyledi. Arıcı, "Çevre korunmadan turizm olmaz. Bakanlık olarak çevre ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmalara özel önem veriyoruz. Çevremizi korursak, denizlerimizi korursak bölgemize daha fazla turist gelir. MATAB'ın çevreyi korumaya yönelik yatırımları yakından takip ediyoruz. Bölgede yapılan arıtma tesisleri ile bölgede her geçen gün mavi bayraklı tesis sayısının artması buna en iyi örnek. Çevreyi korumaya yönelik yatırımlara her zaman destek olacağız. Özellikle Beşkonak Köprülü Kanyon rafting bölgesine daha fazla turist çekilmesi ve marka değerinin korunmasına yönelik MATAB'ın çalışmalarına destek vereceğiz. Bölgeyi dünya markası yapacağız." diye konuştu.

Arıcı, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden ve AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.