Dolar 34,2217
%0.07
Euro 37,8910
%0.17
Altın 2.923,140
%-0.02
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yazici’Dan Andimiz Cevabi: Içinde Yanliş Şeyler Var (3)

Bakan Yazici’Dan Andimiz Cevabi: Içinde Yanliş Şeyler Var (3)

EDİRNE’YE GELDİLER Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırklareli’nin ardından Edirne’ye geldi. İlk olarak parti teşkilatını ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu ve Yazıcı burada...

  • Ege Postası
  • 12.10.2013 - 23:19
EDİRNE’YE GELDİLER
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırklareli’nin ardından Edirne’ye geldi. İlk olarak parti teşkilatını ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu ve Yazıcı burada bir süre partililerle görüştü. Ak Parti iktidarında Türkiye'nin ekonomik, kültürel, sosyal, sağlık ve eğitim alanlarında büyük atılımlar yaşadığını kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şunları söyledi: "Türkiye cumhurbaşkanı krizi yaşadı, e-muhtıralar oldu. Hiç kimse milliyetçiliği ölçme aletine sahip değil, aksi görülmedikçe herkes vatanperverdir, herkes milliyetçidir. Elbette ki egemenlik bir ibareden ibaret değil. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet kimi seçmişse egemenliği millet adına o kullanır, kimsenin müdahale hakkı yoktur. Bu süreçleri metanetle, sabırla aştık. Hep millete güvendik, teşkilatımıza güvendik. Muhafazakarız biz. İnsan gruplarını millet haline getiren değerler vardır, biz bu değerleri önemseriz, hassasiyetlerimiz var. Bu anlamda muhafazakarız, ama asla statükocu değiliz. Yenilikçi ve dinamik, temposu hızlı bir partiyiz. Evet demokratız, çünkü demokraside insan hak ve özgürlükleri var, çoğulculuk var. Muhafazakar değerlerle demokrasi arasında sinerji oluşturan Ak Parti'nin kimliği muhafazakar ve demokrattır."
MUASIR MEDENİYET YAN GELİP YATMAKLA OLMAZ
Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ise partinin kimsenin hayal edemediklerini yaptığını belirterek, "Ak Parti iktidarıyla hayal edilemeyenler oldu. 2003'ün başında ‘Şimdi Türkiye'de dolar 1 milyon 750 bin lira, 2013 yılında kaç lira olur’ deseydik, muhtemelen herkes en az 5 milyon derdi. Şimdi ‘Türk parası neden bu kadar değerli’ diyorlar, ey milliyetçiler, ey ulusalcılar, Türk Milleti değerli de parası da onun için değerli. Paramızı pula çevirdiniz, eskiden paramızın sonunda 6 sıfır vardı. Ak Parti iktidar olmasaydı sonundaki sıfır sayısı 9 olurdu. Bunlar ancak milleti fakirleştirmeyi, muhtaç etmeyi başarırlar. Büyük Türk milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yere yakışır. Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak bu işler olmaz” dedi.
NEHİR KENARINDA AKŞAM YEMEĞİ
Bakan Müezzinoğlu ve Hayati Yazıcı, ziyaretin ardından Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meriç Nehir kenarındaki restoranda düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Yemeğin ardından davetlilere seslenen ve Bulgaristan ile yaşanan sıkıntılara değinen Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı şunları söyledi: "Taşımacılıkta ikili taşıma, üçlü taşıma ve transit taşıma gibi yöntemler var. Tüm bunların formulasyonları vardır. Bunlar TIR karneleri olarak niteleniyor. Bulgaristan bunlara uymadığı için Türkiye yaptırım uyguluyor, haklı olarak. ‘Türkiye yaptırım uyguluyor’ diyerekten Bulgaristan haksız olarak bizim TIR’larımızdan para tahsis etmeye kalkışıyor. Ben komşumuz Bulgaristan'ı aklı selimle davranmaya davet ediyorum. Avrupa Birliği üyesi bir ülke, herkes kurallara uymak zorunda. Hem Avrupa Birliği hukuk kurallarını önemseyecek, Kopenhag kriterlerinden söz edecek, ekonomik anlamda kriterlerden söz edecek, o grubun üyesi bir ülke bu kurallarla bağdaşmayan bir uygulama içerisine girecek. Bu kabul edilebilir değil. Sabırla ve metanetle bunu aşacağız. Gümrük kapılarında kaçağın her türlüsünün önlenmesi gerekiyor. İnsan kaçağı, uyuşturucu kaçağı, yolcu kaçağı, eşya kaçağı her neyse bunu önleyeceksiniz. Kaçağı önleyemeyen bir idare, kayıt dışılığa, haksızlığa yol açıyor demektir ve ekonomilerin en önemli sorunlarından bir tanesi de kayıt dışılıktır. Kayıt dışılık ne kadar fazla ise kayıtlı olanların yükü de o kadar artar. Çünkü devlet dediğimiz hizmet organizasyonu, kar, giderlerini, hizmetlerini elde edeceği vergilerle sağlar. O vergiyi de kayıtlı olandan alır, planlamayı ona göre yapar. Vergi oranları ile bağlantılıdır. Kayıt dışını ne kadar azaltırsak, kayıtlı olanların vergi yükü de o kadar azalır. Hükümetimiz de gerçekten kayıt dışı faaliyetlere ilişkin, bu kaçaktır veya diğer kayıt dışı faaliyetlerdir, çok etkin kararlı bir mücadele sürdürüyor."
BASKETBOL TAKIMINA SAHİP ÇIKMAYIZ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Beko Basketbol Ligi’nde 4’ncü sezonunu geçiren Olin Edirne Basketbol takımına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Olin Edirne Basketbol Takımı gerçekten Edirne'nin marka değeri olmuş. Edirne'nin medeni olmanın, modern olmanın, çağdaş olmanın spordaki marka değerini oluşturabilmiş. O marka değerine bu masadakiler sahip çıkarsa o marka değeri yaşar. Yoksa birilerine atıfta bulunursa, birilerine havale ederse, korkarım ki bizim güzel sözümüzde olduğu gibi; Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez. Dolayısıyla önce biz sahip çıkacağız. Bu Edirne'nin değeridir. Bu Edirne değerini Edirne ve Edirneliler oluşturdu. Edirne'nin ve Edirnelilerin değerlerine önce bizler sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
Akşam yemeğinin ardından Bakan Yazıcı ve Müezzinoğlu, incelemelerde bulunmak üzere Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’na geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.