Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım: Kayseri, Türkiye'nin yükünü omuzlayan şehir

Bakan Yıldırım: Kayseri, Türkiye'nin yükünü omuzlayan şehir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kayseri, Türkiye'nin sadece üretmekle kalmayan aynı zamanda yükünü de alan şehridir." dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 16:55
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kayseri, Türkiye'nin sadece üretmekle kalmayan aynı zamanda yükünü de alan şehridir." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayseri'den övgüyle bahseden Bakan Yıldırım, "Bazı şehirler var ki daha çok çalışıyor, daha çok üretiyor ve ülkemizin yükünü omuzluyor. Kayseri'de bu şehirlerden bir tanesi. Altyapısıyla üstyapısıyla hakikaten çok güzel ve örnek bir şehir. Ben sizi tebrik ediyorum." dedi.

Çalışkanlığın Kayseri'nin genlerinde olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Kayseri'nin şehircilik alanında, altyapı ve üstyapı alanında yakalamış olduğu başarı istikrarlı bir çalışmanın sonucudur. Biz de gerek şehir içinin daha da güzelleşmesi gerekse de civar illere bağlantılarının gelişmesi için bakanlık olarak çabalıyoruz."

"GELECEĞİN TOPLU TAŞIMA ARACI RAYLI SİSTEM"

Geleceğin şehir içi toplu taşıma aracının çevre dostu raylı sistemler olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Raylı sisteme yatırımın daha fazla olması gerekir. Kayseri raylı sistemi Türkiye'nin sayılı raylı sistemlerindendir. Başkan Özhaseki, tamamen kendi gayretiyle bu projeyi hayata geçirdi ve geliştirmeye de devam ediyor." diye konuştu.

Belediye Başkanı Özhaseki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bakan Yıldırım'a Kayseri'ye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yıllardır Kayseri için iyi hizmetler vermeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Özhaseki, "Bu şehrin altyapı sorunu yok. Üstyapıda da bir sorunumuz bulunmuyor. Şimdilerde prestij projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerde de işler gayet iyi gidiyor." dedi.

Şehir içi ulaşım konusunda da Bakan Yıldırım'a bilgiler veren Başkan Özhaseki, "Şehir içi ulaşım konusunda hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Dolmuşları kaldırdık. Ayrıca seyyar arabaları ve at arabalarını da trafikte görmeniz mümkün değil. Ayrıca ilerleyen dönemlerde şehir içi ulaşım konusunda sıkıntıya düşmemek için hafif raylı sistemi devreye soktuk. Şuan şehir içinde 17-18 km bir hat çalışıyor. Bir 17 km hatta daha çalışmalar hızla devam ediyor. Kendi gücümüzle raylı sistem ağını bu seninin sonuna kadar 35 km çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki, günün anısına Bakan Yıldırım'a Osmanlı motifleriyle süslenmiş ibrik armağan etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.