Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım'ın projelerine desteklemek için dernek kuruldu

Bakan Yıldırım'ın projelerine desteklemek için dernek kuruldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel seçimlerde kullandığı, "35 İzmir 35 Projesi"ni halka daha iyi anlatmak için '35 Proje Hareketi Derneği' kuruldu. AK Parti'nin seçim sürecinde vaat ettiği '35 Proje' kapsamında İzmir'in marka şehir olmasın yönünde destek olmak amacıyla kurulan 35 Proje Hareket tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Derneğin başında Bakan Yıldırım'ın sekiz yıldır birlikte çalıştığı İZBAN A.Ş'nin eski Genel Müdürü Selçuk Sert var.

  • Ege Postası
  • 09.11.2012 - 18:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2009 yerel seçimleri öncesi 1. Kordonda dernek ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladığı '35 İzmir, 35 Proje' o günden beri AK Parti ve CHP arasında polemik konusu olmuştu. Ak Parti 35 projenin İzmir'i uçuracağını söylerken CHP cephesi de '35 proje'nin devlet eliyle yapılmadığını ve çok uzun zaman zarfına yayıldığını' gündeme getirmişti. İzmir'in marka şehir olmasın yönünde 35 proje'ye bir destekte 35 Proje Hareketi'nden geldi.

SERT:BU KENT ÇOK ŞEYİ HAKEDİYOR
İzmir için üretilen projelere hareket kazandırmak, projelerle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak ve geribildirimleri sağlıklı kanaldan iletmek için kurulan 35 Proje Hareketi'nin Başkanı Selçuk Sert tanıtım toplantısında hedeflerini amaçlarını anlattı. Sert, " "Biz sosyal
Sorumluluk kapsamında Hedef 2023 İzmir çalışıyor diyerek çıktığımız bu yolda üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. İzmir'i sevmek sorumluluk almakla eş değerdir. Hedef 2023, İzmir çalışıyor diyerek çıktığımız yolda bizler de önemli bir sorumluluk üstlendik. Çok basit bir şey istiyoruz aslında: Yaşam kalitesi yüksek, denizle barıştık, doğal, tarihi ve insan kaynaklarını koruyan, tasarlayan, üreten ve ürettiğini satan, yenilik ve teknolojinin merkezi bir İzmir hayal ediyoruz... Bu kent, gerçekten çok şeyi hak ediyor. İzmir halkı gerçekten çok şeyi hak ediyor" dedi.



"İZMİR'İN PLAKASIYLA ÖZDEŞLEŞMİŞ PROJELERİN ANLATILMASINI İSTİYORUZ"
Sert, İzmirli'ye projeleri web sayfası, elektronik posta ve kısa mesajla gerçekleştireceklerini belirterek, "Önce dersimizi çalışıp biz öğrenmek istiyoruz. Birine, '35 projeyi say' dediğimde sayamıyor. Amacımız, İzmir'in plakasıyla özdeşleştirilmiş bir projelerin tartışılmaya başlanması, İzmir'in marka yolunda ilerlemesi. Biz buradaki doğru bilgileri objektif bir şekilde ilgililere aktarırız. 2004 yılından itibaren Bakan Yıldırım ile birlikte çalışıyorum.
Bireysel olarak bunları yapıyorum. Bakan'la iletişim pratiğim var. Kendisine 'İzmir şundan hoşlanmıyor' diyorum. Bunu şimdi kurumsal bir platformda yapıyoruz. Hepimizin kendi işi var birinci uğraşları var. Sosyal sorumluluk kapsamında başka faaliyetlerde İzmir'e hizmet etmeye çalışacağız."

"BAKAN YILDIRIM VE AK PARTİ İLE BİR İLGİSİ YOK"
Sert, 18 kişilik yürütme kurulunun siyasetle ilişkili olmadığını, işin teknik yönüyle ilgileneceklerini belirterek, " Dernek, Bakan Yıldırım tarafından mı kuruld? Bakan Yıldırım'ı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına mı taşıyacaksınız'" yönündeki soruları şöyle yanıtladı: "Bakan Yıldırım tarafından kurulmuş bir dernek değiliz.
Bakanlığın buradaki çalışmalarından İzmir'den daha fazla paylaşılması için oluşturulmuş bir sivil toplum kuruluşu. Bakanlığın çalışmalarını siyasi yönden takip eden il teşkilatı var. Bu organizasyona çok ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı
için çok erken olduğunu düşünmüyorum. Bana sorarsanız 81 ile yatırım yapmış ve 10 yıl bakanlık yapmış birinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı büyük fedakarlık" dedi.

DERDİMİZ ÖNYARGIYI YIKMAK DEĞİL
35 İzmir Hareketi Derneği Başkanı Sert, Bakan Yıldırım'ın derneğin kurulmasından haberdar olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmanın siyasette karşılığını bulup bulmamasıyla ilgilenmediklerini ifade etti. Sert, "Projeler doğru yürüsün, doğra anlatılsın. Biz yaparız
takdir İzmir halkınındır. Ben olayın siyasi yönünde değil teknik tarafındayım. Önyargıyı yıkma kaygımız yok. Öyle bir derdimiz yok. Bakan'ın ekibi var. Seçimlere 1.5 yıl kala Bakan'ın derdi önyargı değil. Bakanlığı döneminde milletvekili olduğu bölgeye maksimum
katkıyı yapabilmek" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.