Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık, anız yangını için uyardı

Bakanlık, anız yangını için uyardı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hasat mevsiminin devam ettiği şu günlerde, anız yangınları konusunda çiftçiler uyardı. Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, toprağın işlenmesinin daha kolay olacağı düşüncesiyle anız...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 12:58
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hasat mevsiminin devam ettiği şu günlerde, anız yangınları konusunda çiftçiler uyardı. Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, toprağın işlenmesinin daha kolay olacağı düşüncesiyle anız yakmanın kazanç değil ekonomik kayıp oluşturduğu bildirildi.

Toprağa, bitkiye ve çevreye zarar veren anız yangınlarının, verimliliği azalttığı, doğanın dengesini bozduğu, birçok canlı türüne zarar verdiği ifade edilen açıklamada, yangınların insanların geçim kaynağı olan toprağı fakirleştirip adeta öldürdüğü, ormanlık alana 4 kilometreden yakın alanlarla iskana açık bölgelerde anız ve ot örtüsü yakmanın suç olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, bilinçsizce çıkarılan yangınların kontrolden çıkarak çevredeki ağaç ve ormanları da yaktığı belirtilerek, vatandaşlardan anız yakanlarla ilgili bildirimde bulunmaları istendi. Anız yakmanın küresel ısınmayı da tetiklediğine dikkat çekilen açıklamada, atmosfere salınan karbondioksit miktarının da azımsanmayacak ölçüde olduğuna yer verildi.

Ülke topraklarının organik madde bakımından zengin olmadığı, anız yakmayla mikroorganizmaların yok olduğu kaydedilen açıklamada, hasat sonrası tarlaların işlenmesinin en doğru yöntem olduğu bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.