Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık'tan jet Yamanlar açıklaması!

Bakanlık'tan jet Yamanlar açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşama geçirmek için yıllardır mücadele verilen Körfez ve Katı Atık projelerindeki ÇED krizini tüm detayları ve belgelerle açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Aziz Kocaoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün bertaraf tesisi için verdiği “olumlu” raporun iki yıl sonra “olumsuza” çevrilmesinin tamamen siyasi nedenlerden kaynaklandığını söylerken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kocaoğlu'nun açıklamaları sonrası yazılı açıklama geldi. Açıklamada arazinin muhafaza ormanı içinde kaldığı vurgulanırken, ‘maksatlı talep’ ifadesi yer aldı. Kocaoğlu'nun o sözleri sonrası

  • Ege Postası
  • 02.04.2016 - 10:36
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırmak için yola çıktığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Yüzülebilir Körfez hedefinin en önemli ayağı "Büyük Körfez" projesinde yıllardır çözülemeyen ÇED bilmecesi, Büyükşehir'de düzenlenen basın brifinginde masaya yatırıldı. Büyükşehir bürokratları, "İzmir Körfezi ile Katı Atık Bertaraf Tesisinde ÇED Gerçekleri" başlıklı toplantıda, her iki projede yaşanan süreçleri, projenin önünü tıkayan kurumları ve hangi aşamalarda hangi engellerle karşılaşıldığını kronolojik bir sıralama ve belgelerle anlattı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün bertaraf tesisi için verdiği “olumlu” raporun iki yıl sonra “olumsuza” çevrilmesinin tamamen siyasi nedenlerden kaynaklandığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  “İzmirliye ne gareziniz var'” diye sordu.

Kocaoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 10.01.2014 tarihinde Yamanlar için verdiği olumlu görüş belgesini de gazetecilerle paylaşarak, “İki yılda ne değişti de, olumlu olan rapor, olumsuza döndü” dedi.

İki seçimle geçen 2015'in projeler açısından kayıp bir yıl olduğunu, Ankara'da hiçbir kurumda muhatap bulunamadığını belirten Başkan Kocaoğlu, hükümetin kurulmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la da defalarca görüşmesine rağmen bir sonuç alınamadığını söyledi.

MUHAFAZA ORMANI  İÇİNDE KALDIĞI İÇİN
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kocaoğlu'nun açıklamaları sonrası yazılı açıklama geldi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Bugün bazı basın yayın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi izin süreci hakkındaki açıklamalarıyla alakalı yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
 
Haberlere konu yer, İzmir İli, Yamanlar’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından olumsuz ÇED görüşü verilen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisiyle ilgilidir.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Yamanlar’da kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için ÇED aşamasında Orman Genel Müdürlüğümüze görüş sorulmuştur. Sahanın tamamına yakını idaremizce tahsis alınmış alanda kalmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce muhafaza ormanı içinde kalması sebebiyle olumsuz rapor yapılmıştır. Orman Genel Müdürlüğü tarafından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Orman Genel Müdürlüğü tarafından görüşünün tekrar değerlendirilmesi maksatlı talebi bulunmaktadır.
 
Öte yandan Menderes İlçesi, Çakaltepe ve Palamutarası Mahalleleri civarında İzmir İlinin güney aksına hizmet verecek ayrı bir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ön izin talebi bulunmaktadır. İzin talebi inceleme ve değerlendirme safhasında olup, Menderes Belediye Başkanlığının ve Çakaltepe Mahallesinin yörede Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kurulmasını istemedikleri yönünde kamuoyunda haberler yer almaktadır.
 
Söz konusu talepler Bakanlığımızca yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı olumsuz değerlendirildiğinden alternatif saha araştırılmıştır. Alternatif olarak belirlenen sahalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.