Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının inşası bir yıl gecikecek

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının inşası bir yıl gecikecek

Bakü-Tiflis-Kars(BTK)demiryolu hattının 2014 yılının başı olarak açıklanan bitiş tarihi, yılın sonu olarak değiştirildi. Konuya ilişkin basına açıklamada bulunan Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkan Yardımcısı Kurban Nezirov söz...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 11:50
Bakü-Tiflis-Kars(BTK)demiryolu hattının 2014 yılının başı olarak açıklanan bitiş tarihi, yılın sonu olarak değiştirildi. Konuya ilişkin basına açıklamada bulunan Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkan Yardımcısı Kurban Nezirov söz konusu gecikmenin Gürcistan kaynaklı olduğunu söyledi.
Nezirov gecikmenin iki temel sebebi olduğunu bunların da; BTK'nın inşasına başlandığı tarihte projede yer almayan bazı tünellerin sonradan eklenmesi ve Gürcistan Hükumetinin istimlak ile ilgili kanuni düzenlemeleri henüz yapamamış olması olduğunu ifade etti.
BTK hattının temeli 21 Kasım 2007 tarihinde Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katılımı ile atılmıştı. Hattın inşasının tamamlanmasının bölgeye gerek istihdam, gerekse ticari açıdan büyük bir canlılık getirmesi bekleniyor.
BTK projesinin hayata geçirilmesi ve İstanbul'da inşası devam eden Marmaray Projesi’nin tamamlanması ile Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya çok büyük hacimde sevk edilecek yüklerin önemli bölümü Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden taşınacak. Bunun söz konusu üç ülkeye uzun vadede milyarlarca dolar taşıma geliri elde etmesini sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.