Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay: Diyanet tek dine hizmet etmemeli

Balbay: Diyanet tek dine hizmet etmemeli

İzmir'de çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Balbay, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Zübeyde Hanım Mahallesi Alevi-Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği'ni ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 23.10.2015 - 14:31
Alevi-Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Zihni Çabuk, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tanıdığı haklarımızı kullanmak istiyoruz. Cemevlerimizin statüsünün bağımsızlığını istiyoruz. Diyanet tek dine hizmet etmemeli, tüm yurttaşlara eşit davranmalı" diye konuştu. 

Yerel yönetimler olarak cemevlerine her zaman destek olmaya çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Muharrem ayı savaşın olmadığı dört aydan biridir. Ne yazık ki Türkiye'de Muharrem ayının başlangıcında, 10 Ekim'de başkentte 102 yurttaşımızı katlettiler" dedi.

Mustafa Balbay ise, “Alevilik sadece inanç değil; felsefe, bilinç ve kültürdür. Bu bilincin tümüne ermek çok zor. Sizin kültürünüze şöyle bir dokunabilmekten mutluluk duyuyorum. Her şeye rağmen iç barışı korumamız lazım. Önümüzdeki seçimlerde hepinizi ciddi bir görev bekliyor. Geçmişte seçimlerde hangi partinin kazanacağını konuşuyorduk. Bu seçimlerde diktatörlük mü kazanacak, parlamento mu, zalim mi, mazlum mu, bunun denklemindeyiz. Bunu yaparken en bilinçli hareket eden, bu toplumun ortak paydalarını çoğaltmaya kafa yoran sizlersiniz. En acı anlarda bile, 'Kana kan' demediniz. O yüzden iç barış devam ediyor" dedi. 

Mustafa Balbay daha sonra Zübeyde Hanım Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Bütün partilere kapısını açıp, 'Bu ülkenin sorunlarını birlikte çözelim' diyebilen tek parti biziz" diyen Balbay, iktidarın gasp edildiğini söyleyerek, “258 milletvekiliyle tek başına iktidarı götürüyorlar. Buna hakları yoktur. Halk senin istediğini vermeyecek; parlamenter sistemin devamına karar verecek. Biz de, 'Ülkeyi düzlüğe çıkaracak bir süreç planlıyoruz' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.