Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da Ramazan Seferberliği

Balçova’da Ramazan Seferberliği

Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların Ramazan Ayı’nda ibadetlerini rahat yapabilmesi amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklar kapsamında ilçedeki tüm camilerin temizliği yapıldı, zor durumdaki vatandaşlara erzak yardımı yapılmaya başlandı.

  • Ege Postası
  • 27.06.2014 - 10:23
İZMİR- 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte her yerde olduğu gibi camilerde de hareketlilik başladı. Balçova Belediyesi de halkın ibadetlerini huzur içinde yapmaları için camilerde temizlik ve onarım işlerini tamamladı. Balçova’daki bazı camilerin halısı yenilenirken, 8 camii ve 3 mescidin halıları yıkandı. Bazı camilerdeki bakım onarım ve boya işleri de yapılarak camilerdeki tüm eksiklikler giderildi.


Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, göreve geldikleri günden bu yana başta okullar olmak üzere tüm kamu kurumların bakım ve onarımlarını yaptıklarını ifade ederek “Halkımızın ibadet yaptığı, huzur bulduğu Camilerimiz bizim için çok önemli. Özellikle hijyen bakımından temizliğin büyük önemi var. Zabıtamız da art niyetli insanlar tarafından halkımızın duygularının sömürülmemesi için denetimlerini artıracak” diye konuştu.
 
Başkan Çalkaya her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz ailelere erzak yardımı yapıldığını belirterek “Her yıl 2 bin 500 ailemize erzak yardımı yapıyoruz. Bu yardımları akşam hava karardıktan sonra farklı sokaklarda ve resmi plakası olmayan araçlarla yapıyoruz” diye konuştu. 
 
Temizlik yapılan camiiler ve mescitler;
Eyüp Sabri Cami
Yunus Emre Cami
Tatbikat Cami
Yukarı Çarşı Cami
Yeşil Cami
Beyaz Cami
Uğur Cami
Bahçelerarası Cami
Dörtyol Mescidi
Hacı Murat Eroğlu Mescidi
Sevgi Mescidi
 

 
 
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.