Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir'de 190 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Balıkesir'de 190 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Balıkesir genelinde yeni eğitim yılında 190 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmenle dersbaşı yapıldı. Okulun ilk gününde öğrencilerin heyecanı dikkat çekerken birçok veli de çocuklarını yalnız bırakmadı. Vali Vekili Nusret Şahin, dünyada...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 16:09
Balıkesir genelinde yeni eğitim yılında 190 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmenle dersbaşı yapıldı. Okulun ilk gününde öğrencilerin heyecanı dikkat çekerken birçok veli de çocuklarını yalnız bırakmadı. Vali Vekili Nusret Şahin, dünyada en değerli şeyin bilgi olduğunu belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimiz, eğitime bu doğrultuda bakmalı." dedi.

Balıkesir'de İlköğretim Haftası kutlamaları, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Daha sonra eğitim yılı açılışı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokul ve Ortaokulu'na geçildi. Buradaki törene Vali Vekili Şahin, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve çok sayıda veli katıldı. Okul Müdürü Erengül Öztürk'ün açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Ok, "Bugün okulların açılmasıyla sadece okullarımız değil, şehrimiz de canlandı. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Gençlere sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmak demektir. Çocuklarımızı yetiştiren ve bugünlere getiren başta ailelerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. 2013-2014 eğitim öğretim yılının, tüm öğrenci ve öğretmenler için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Öğretmen ve öğrencilere seslenen Şahin ise, "Eğitim öğretim yılının hayırlı olması için hepimizin çok gayret etmesi gerekiyor. Eskiden akıl bedavaydı. Yeni bir çağa girdik, akıl ve bilgi artık parayla. Günümüzde en değerli şey bilgi. Hiç kimsenin bilgisini, fikrini bedava kullanamıyorsunuz. Bu bilgiyi bedava alabileceğimiz tek yer ise okullarımızdır. Öğrencilerimizin okullarımızda dünyanın en iyi şeyi olan bilgiyi bedava alma şansı, öğretmenlerimizin de verme şansı var. Eğitime bu yönde bakmalıyız." şeklinde konuştu. Okullarda serbest kıyafet uygulamasının istenen şekilde giyinebilmek olarak algılanmaması gerektiğine de değinen Nusret Şahin, öğretmen, öğrenci ve velinin birbirinden ayrılmayan unsurlar olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Şahin, törenin ardından Başkan İsmail Ok ve Milli Eğitim Müdürü Caner'le birlikte anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerini dersliklerde ziyaret edip başarı diledi, hediyeler verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.