Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdeniz Üniversitesi'nde miras hukuku semineri

Akdeniz Üniversitesi'nde miras hukuku semineri

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 'Miras Hukuku-Feraiz Semineri' düzenledi. Etkinliğe Türkiye’deki 21 farklı fakülteden 38 akademisyen katıldı.Bütün ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin bu seminere davet edildiğini belirten...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 16:03
Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 'Miras Hukuku-Feraiz Semineri' düzenledi. Etkinliğe Türkiye’deki 21 farklı fakülteden 38 akademisyen katıldı.

Bütün ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin bu seminere davet edildiğini belirten Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, eski hukukta feraiz olarak bilinen miras problemlerinin, hala mahkemelerde eski miras hukukuna göre çözümlenmek üzere dava konusu olduğunu söyledi. Kendilerine bilirkişi olarak müracaat edildiğini belirten Yaman, feraiz hukukunun günümüzde unutulmaya yüz tuttuğunu, fakültelerde yeterli ilgiyi bulamadığını, bu eksikliği giderebilmek amacıyla bu semineri düzenlediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Çeker’in moderatörlüğünde üç gün devam eden seminerde miras problemleri uygulamalı olarak ele alındı. Etkinlikte ele alınan başlıca konular şunlar: Kimler mirasçı olabilir. Hangi durumlarda bu niteliklerini kaybedecekle? Hangi derecedeki mirasçılarla birlikte olduklarında ne oranda miras alabilecekle? Ölünün ardından birkaç kuşak geçtiği halde taksim edilmemiş mal varlığı nasıl değerlendirilece?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.