Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkari Üniversitesi, Irak Salahaddin Üniversitesi ile protokol imzaladı

Hakkari Üniversitesi, Irak Salahaddin Üniversitesi ile protokol imzaladı

Hakkari Üniversitesi ile Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti olan Erbil kentinde bulunan Salahaddin Üniversitesi arasında öğrenci ve akademik değişim protokolü imzalandı.İmzalanan değişim protokolü kapsamında, iki üniversite...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 15:47
Hakkari Üniversitesi ile Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti olan Erbil kentinde bulunan Salahaddin Üniversitesi arasında öğrenci ve akademik değişim protokolü imzalandı.

İmzalanan değişim protokolü kapsamında, iki üniversite arasında karşılıklı olarak öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği gerçekleştirilecek. Bilimsel ve akademik işbirliği ile ortak eğitim programları hazırlama, araştırma ve geliştirme projeleri yanı sıra iki üniversitenin ortak akademik ve kültürel faaliyetler yürütmesi, öğretim üyesi yetiştirme ve geliştirme, karşılıklı öğretim üyesi desteği verme, karşılıklı olarak öğrenci kontenjanı ayrılması, ortak ya da çift diploma programının geliştirilmesi hedefleniyor. İki üniversite arasında imzalanan protokolle özellikle Türkçe ve Kürtçe öğretmenlikleri değişim programlarının yürütülmesi öngörülüyor.

Protokolü, Hakkari Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Salahaddin Üniversitesi adına Dr. Ahmed Anwar Dezaye imzaladı.
Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, “Türkiye, Irak’ın en büyük ekonomik ortağı ve Irak’taki en büyük inşaat yatırımcısıdır. Bizler üniversite olarak iki ülke arasındaki etkileşime eğitim ayağını ekliyoruz. İmzaladığımız protokol ile iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin gelişmesi sağlanacaktır. Ayrıca üniversitemizde açılacak Kürtçe Öğretmenliği Bölümü’nün daha donanımlı olması için büyük katkılar sağlanacak ve Irak’ta Türkçe’ye olan ilginin artması ve yaygınlaşması için çalışmalara öncülük etmiş olacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.