Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir'in 850 yatak kapasiteli şehir hastanesi 21 Mayıs'ta ihale edilecek

Balıkesir'in 850 yatak kapasiteli şehir hastanesi 21 Mayıs'ta ihale edilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, İzmir yolu üzerinde inşa edilecek 850 yatak kapasiteli devlet hastanesi ihalesinin 21 Mayıs 2013 tarihinde yapılacağını söyledi. Beş yıldızlı otel konforunda olacak...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 16:43
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, İzmir yolu üzerinde inşa edilecek 850 yatak kapasiteli devlet hastanesi ihalesinin 21 Mayıs 2013 tarihinde yapılacağını söyledi. Beş yıldızlı otel konforunda olacak hastanenin, 2016 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. Kendi enerjisinin yüzde 25'ini üretecek hastanenin tamamı, tek ve çift kişilik odalardan oluşacak.

Yapımını TOKİ'nin üstleneceği yeni hastane binasının beş yıldızlı otel konforunda olacağını belirten Genel Başkan Yardımcısı Uğur, "Balıkesir`in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilecek hastane, büyük depremlere de dayanıklı olacak. Yeni hastaneyle birlikte klasik hastane algısı da tarihe karışacak. Proje kapsamında yapılacak anne oteli ve refakatçi oteli eklentileriyle de hastaneler artık otel gibi hizmet verecek." dedi.

Milletvekili Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada Balıkesir'in sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi kapsamında önemli mesafeler alındığını söyledi. Mevcut iki devlet hastanesinin bugüne kadar yapılan yatırımlarla günün şartlarına uygun hale getirilmeye çalışıldığını vurguladı. Onların fiziki yetersizlikleri sebebiyle yeni bir hastane yapılmasının kararlaştırıldığını aktaran Ahmet Edip Uğur, "Bu kapsamdaki çalışmalar doğrultusunda 850 yatak kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesinin Balıkesir'e kazandırılmasının önünde engel kalmadı. Kampüs niteliğinde yapılacak yeni hastane binasının inşaat ihalesi, TOKİ tarafından 21 Mayıs'ta yapılacak. Büyük bir eksikliği giderecek bölge hastanesinin temeli ise bu yılın ikinci yarısında atılacak. Hastanenin 2016 yılı içinde hizmete girmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Balıkesir'in sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Uğur, ''Diş Hastanesi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve araştırma hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliği kazanacak. Vatandaşlarımız, dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak.'' dedi.

Yeni yapılacak hastane, son dönemde dünyada yaygın bir şekilde vurgulanan ''yeşil bina'' akımında öncü denebilecek örneklerden biri. İyileşme sürecini hızlandırdığı araştırmalarla kanıtlanan yeşil alan ve çevre düzenlemelerine daha çok yer ayırabilmek için projedeki bin 889 araba kapasiteli otoparkın yüzde 85'i kapalı olarak tasarlandı. Hastane, kendi enerjisinin yüzde 25'ini üretebilecek. Toplam 94 bin 500 metrekare arsada 42 bin 300 metrekare oturma alanı, 181 bin 760 metrekare toplam inşaat alanı, maksimum bin 154 yatak kapasitesine sahip yapıda diyaliz merkezi, yanık merkezi, 12 yataklı anne oteli, 165 yataklı yoğun bakım birimi, kemoterapi merkezi, onkoloji tanı tedavi merkezi, nükleer tıp birimi ve KETEM gibi birimler bulunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.