Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkanların dost havası İzmir’e taşınıyor

Balkanların dost havası İzmir’e taşınıyor

Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği 10. Gültepe Rumeli Şenliği, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Balkanların dostluk havasını İzmir’e taşıyacak.

  • Ege Postası
  • 22.06.2014 - 09:18
İZMİR -Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Gültepe Rumeli Şenliği’nin açılışı 24 Haziran Salı günü yapılacak. Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde hayata geçirilen şenlik Rumeli türküleri ve geleneksel hak oyunları gösterilerine sahne olacak. Geçmiş yıllarda renkli görüntülerin olduğu etkinliğin bu yılda coşkulu geçmesi bekleniyor. Ev sahipliğini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın üstlendiği şenliğe Makedonya’dan Kavadarci, Bitola, Negotino, Demirkapı, Rosoman belediye başkanları, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya Türkiye Ekonomi Ateşesi Alev Süleyman,  İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu, Üsküp Makedonyalı Atatürkçüler Derneği, Makedonya Yeni Balkan Gazetesi ve Makedonya ulusal kanallarından KTV temsilcileri katılacak.
 
İZMİRLİLER BALKAN MÜZİĞİNE DOYACAK
Rumeli türküleri ve halk danslarıyla unutulmaz anların yaşanacağı şenlik 24 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de Gültepe Turgutreis İlkokulu bahçesinde geniş katılımla gerçekleşecek. Gültepe Rumeli Gençlik Grubunun gösterisiyle başlayacak şenlik Rumeli Halk Oyunları Ekibinin performansıyla devam edecek. Ardından Rumelili Sakoband, Sevim Kahya ve Ebru  Ertaç ile Makedonya’dan “Fazli ve Cambaz” müzikleriyle Balkan rüzgarını Konak’ta estirecek.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.