Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Banka hesaplarındaki şüpheler 9,5 yıl sonra mezar açtırdı

Banka hesaplarındaki şüpheler 9,5 yıl sonra mezar açtırdı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 Ocak 2004 tarihinde ölen Yusuf Ocakoğlu isimli şahsın Tarsus Şehir Mezarlığı’nda bulunan mezarı, oğlu Hakan Ocakoğlu’nun 'Babamın ölümü şüpheli. Ayrıca banka hesaplarında da oynamalar var' gerekçesi...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 14:24
Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 Ocak 2004 tarihinde ölen Yusuf Ocakoğlu isimli şahsın Tarsus Şehir Mezarlığı’nda bulunan mezarı, oğlu Hakan Ocakoğlu’nun 'Babamın ölümü şüpheli. Ayrıca banka hesaplarında da oynamalar var' gerekçesi ile Cumhuriyet savcılığının oluruyla açıldı. Ocakoğlu’nun mezarından çıkan kemik parçaları ve diğer numuneler kapsamlı araştırmanın yapılması için Ankara Polis Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderildi.

Tarsus’un tanınmış işadamları arasında yer alırken 20 Ocak 2004 tarihinde kendisine ait Tarsus Bahçe Mahallesi'ndeki bahçede ölü olarak bulunan ve ilk yapılan incelemelerde kalp krizinden öldüğü bildirilen Yusuf Ocakoğlu’nun, Tarsus Şehir Mezarlığı’ndaki mezarı oğlu Hakan Ocakoğlu’nun 'ölüm olayında şüphelerimiz var' başvurusu üzerine, Cumhuriyet savcılığının oluruyla açıldı. Babasının bankada yüklü miktarda para ve değerli eşya bulunmasına rağmen, ölüm olayının ardından bankaya başvuruda bulunduğunda kendisine çok cüzi bir miktarda para verildiğini kaydeden Hakan Ocakoğlu, “Babamın birçok bankada hesapları olduğunu biliyordum. Çünkü birçok kez ben de kendisiyle bankalara gittim. Vefat olayından bir süre sonra 'ölüm hak, miras helal' mantığı ile bankalara giderek, babama ait olan paraları almak istedim. Fakat bana çok cüzi bir miktarda para verildi. Bunun üzerine yasal yollarla haklarımı aramaya başladım. Şu an babamın diğer bankalardaki hesaplarında da şüpheli hareketler olduğunu tespit ettim. Hukuk mücadelem sürüyor.” dedi.

Babasının ölümünün şüpheli olduğunu savunan oğul Ocakoğlu, şu iddialarda bulundu: “Babam, kendisine ait bahçede ölü bulundu. Olayın adli olay olması nedeniyle Cumhuriyet savcısı olay yerine geldi ve ilk incelemede kalp krizinden öldüğü sonucuna varılarak bu şekilde rapor tutuldu. Babamın ölümü nedeniyle yürütülen dosyayı incelediğimde ayrıntılı bir otopsi yapılmadığını gördüm. Vefat olayının ardından yakınlarımız olan Y.O. ve A.O. ile banka çalışanı E.H. isimli şahısların babamın banka hesabını boşalttıklarını, yatırım hesabındaki fonlar ve hisse senetlerini de kullandıklarını öğrendim. Konuyla ilgili kamu davası açıldı ve hukuki süreç devam ediyor. Sonuna kadar olayın takipçisi olacağım.”

Merhum Yusuf Ocakoğlu’nun tüm bankalardaki hesap hareketleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından incelenmeye alındı. Hukuki sürecin ilerleyen günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.