Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barodan Çakmaklı'ya hukuk desteği

Barodan Çakmaklı'ya hukuk desteği

İzmir Barosu, Aliağa Çakmaklı Köyü'nde Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmasına rağmen faaliyetine devam eden ithal kömürlü İzdemir termil santraline dikkat çekmek için köylülerle birlikte toplantı yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.02.2015 - 15:40
İZMİR - İzmir Barosu Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Gülay Ufuke Serin, Yönetim Kurulu Üyesi Av.Nilay Ertem Durlu ile Kent Çevre Komisyonu Kordinatörü Av.H. Enis Dinçeroğlu söz konusu termik santralinin Danıştay kararına uymadığı gibi bacasına ilaveten 350 Megavatlık ikinci ünite için çalışmalarda bulunmasına tepki gösterdi. 

Çakmaklı Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Barosu avukatları yargı kararının yerine getirilmesi talebinde bulundu. Termik santralin çevre kirliliğine ve insan sağlığına olumsuz etkileri olacağına dikkat çeken avukatlar yanlıştan dönülmesi gerektiğini savundu. Avukatlar düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısında Danıştay'ın verdiği kararın baroların çevre ve insan sağlığını ilgilendiren konularda taraf olabileceğini, yargı kararlarının uygulanmasını sağlama görevi olduğunu, bunu da hukukun üstünlüğü sağlama gayretiyle yaptığını dile getirdi. Avukatlar, "Yargı kararlarının ivedilikle uygulanması gerekmektedir. Uygulanmaması halinde sorumlular hakkında idari ve cezai soruşturmaların açılmasına karar verilmesi, hukukun üstünlüğüne inanan ülkemiz açısından gerekli olacaktır. Baroların görevleri hukukun üstünlüğü, yargı kararlarının uygulanması ve hakkın tesçili olduğundan yargı kararlarının yerine getirilmesi büyük zorunluluk ve önem arz etmektedir" dedi.

İzmir Barosu'nun pek çok davada olduğu gibi kamu yararı olan çevre konularında da duyarlı davrandığını ve Çakmaklı Köyü'ndeki yaşanan sorunun çözümü için avukat görevlendirdiğini belirten İzmir Barosu Başkanı Av.Aydın Özcan ise bundan sonra da hukukun üstünlüğünün korunması adına bu tür uygulamalarda halkın yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Özcan ayrıca Çakmaklı Köyü'nde Danıştay kararlarının uygulanması gerektiğini savundu ve halkı da sağduyuya davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.