Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başakşehir, Living Lab Proje Yönetimi Zirvesi’nde

Başakşehir, Living Lab Proje Yönetimi Zirvesi’nde

Her yıl düzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi’nin 5.si bu yıl Boğaziçi Üniversitesi akademik işbirliği ile yapıldı. Bu yılın konusu Kentsel Gelişimde Proje Yönetimi olan zirvede Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Living Lab Projesi...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:55
Her yıl düzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi’nin 5.si bu yıl Boğaziçi Üniversitesi akademik işbirliği ile yapıldı. Bu yılın konusu Kentsel Gelişimde Proje Yönetimi olan zirvede Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Living Lab Projesi hakkında sunum yaptı.

Mevlüt Uysal, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Başakşehir’in hızla nüfusunun arttığını 350 bin olan nüfusun 5 yıl sonra 600 bin civarında olacağını öngördüklerini söyledi. Uysal, "Kentlerin gelişiminde proje yönetiminin çok önemli olduğunu görüyoruz. Anadolu yakasında Ataşehir, Avrupa’da Başakşehir. Bu 2 ilçe yeni İstanbul diye tabir edilen ilçeler. Sadece ilçe belediyesi olarak bizim çalışmamız değil Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına baktığımız zaman bu anlaşılıyor." diye konuştu. Başakşehir Belediyesi’nin Living Lab projesinde ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) enerji tasarrufu ve temiz çevre konularının seçildiğini, bu temalarda kazanımlar hedeflendiğini belirten Uysal, "Başakşehir’de özellikle Living Lab konumuz olan ICT endeksi şehirlerin yaşam kalitesini ölçmede kullanılan bir ölçü var. ICT endeksinde ülke olarak 69. sıradayken Başakşehir’imizin 27. sırada olduğunu gördük, fakat hedefimiz dünyada ilk 10 da olmak." şeklinde konuştu.

Başakşehir’de yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri anlatan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her eve fiberoptik kablo erişimi ve 1Gbps internet dedik. Dünyada bunu yapanlar var. Bizim hedefimiz ilk etapta 100 bin hane ve ileride 300 bin hane. Avrupa’da bu yetkiyi alan birçok belediye var. Avrupa birliği fonlarından bu işe ayrılan para 40 milyar dolar. Living Lab’ın ilk projesi olan Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi 1 Ekim2013’te hayata geçiyor. Sistem hayata geçtiğinde vatandaşlarımız sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden, siteler alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 18 farklı kalemde belirli sağlık testlerini yaptırabilecekler. Konutlara sağladığımız 1 Gbps internet alt yapısı ile vatandaşımız hastaneye kadar gitmeden evinden doktoruna muayene olabilecek. Anne ve babalar çocuklarının servislerini ekranlarından takip edecek. Vatandaşımız belediyeye kadar gelmeden ekranlarından Belediye Başkanı ve müdürlerimize sorunlarını anlatıp çözüm bulacak. İlçemizde yer alacak olan 300 metrekarelik alanda hizmet verecek İnovasyon ve Girişimcilik Merkezimiz de şirketler, vatandaşlarla bir araya gelecek. Yenilikleri test edebilecek. Çöp toplama işinde GPRS sistemiyle çöp konteynerlerini boşaltmaya giden görevli, dolu ve boş olanları hatta doluluk oranlarını görebiliyor, bu sistemle boş olanla vakit kaybetmiyor, dolu çöpler beklemiyor zamandan, maliyetten ve emekten tasarruf sağlanıyor."

Başkan Uysal, konuşmasının ardından soruları cevapladı. Zirvenin sonunda PMI Proje Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Sarı tarafından Başkan Mevlüt Uysal ve Ersin Pamuksüzer’e Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu adlı kitabı hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.