Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kullandığı krediler hayatını kararttı

Kullandığı krediler hayatını kararttı

Hatay’da yanlış kredi kullanımı nedeniyle maaşının tamamına haciz konulan Mehmet İhsan Kabasoy, kredi kartı ve kredi kullananları “Ben yandım siz yanmayın” diye uyarıyor. Kamu kuruluşunda çalışan Hataylı Mehmet İhsan Kabasoy aldığı...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:53
Hatay’da yanlış kredi kullanımı nedeniyle maaşının tamamına haciz konulan Mehmet İhsan Kabasoy, kredi kartı ve kredi kullananları “Ben yandım siz yanmayın” diye uyarıyor.

Kamu kuruluşunda çalışan Hataylı Mehmet İhsan Kabasoy aldığı kredileri ödeyemeyince maaşına haciz konuldu. 4 aydır maaşını alamayan Kabasoy kira olan evinde eşi ve 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Yanlış harcamalar nedeniyle bu batağa sürüklendiğini aktaran Kabasoy, çektiği krediler ile borcuna borç katmış. 84 bin TL'lik borcunu ödemeye çalışan Kabasoy, kredi kullandığı 2 ayrı bankanın haciz koydurması nedeniyle 4 aydır maaş alamıyor. Kabasoy hatanın kendisinde olduğunu ancak bankaların da yasal prosedüre göre işlem yapmadığını iddia ediyor. Yasaya göre haciz işleminin maaşın belli bir bölümüne yapılması gerektiğini söyleyen Kabasoy, "4 ayrı avukat ile görüştüm. Ancak yardımcı olmadılar. Tüketici Hakları Masasına başvurdum onlardan da bir yanıt alabilmiş değilim. Borç benim borcum doğru ancak maaşımın tamamına konulan haciz yasal değil. Bankacılık işlemlerine göre borcumu ödemekle mesulüm ancak borcu bu şekilde tahsil etmeleri çok yanlış ve yasal değil." dedi.

Kredi borcunu ödeyebilmek için ek iş yaptığını ancak tüm maaşında haciz bulunduğu için ev kirasını ödemekte zorlandığını söyleyen Kabasoy, "Yanlıştan dönmeleri gerekiyor. Maaş haczi noktasında düzenleme yapılması için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Hatay Valiliğine de gidip hakkımı arayacağım." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.