Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'a küfür eden 'Gezi' eylemcisine 7 bin 760 lira ceza

Başbakan'a küfür eden 'Gezi' eylemcisine 7 bin 760 lira ceza

Adana’da gerçekleştirilen ‘Gezi’ eylemlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen kadına 7 bin 760 lira para cezası verildi. Adana’da 5 Haziran’da Barajyolu ile Mustafa Kemal Paşa...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:26
Adana’da gerçekleştirilen ‘Gezi’ eylemlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen kadına 7 bin 760 lira para cezası verildi.

Adana’da 5 Haziran’da Barajyolu ile Mustafa Kemal Paşa caddelerinin kesiştiği kavşakta bulunan AK Parti İl Başkanlığı önüne gelip yolu kapatan eylemciler arasında bulunan güzellik uzmanı 36 yaşındaki Gülden Dayan, “Hadi lan hepiniz aşağıya inin o… ç… partililer aşağıya inin hepinize yazıklar olsun şehitler adına yazıklar olsun Atatürk adına yazıklar olsun” dedikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok ağır küfürler ettiği polis kamerasınca kaydedildi.

Bu görüntüler üzerine güzellik uzmanı Dayan hakkında Adana 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan ‘hakaret’ davası sonuçlandı. 2 yıla kadar hapsi istenen Dayan, polislerin kendisine gaz sıkması üzerine neden böyle bir güç kullandıklarını sorduğunu anlattı. Polislerin 'Biz emir kuluyuz’ diye cevap verdiğini aktaran Dayan, “Sivil kıyafetli biri de 'Başbakan'ın emri' dedi. O an sinirlendim ve hakarette bulundum.” dedi. Dayan son sözünde ise toplum psikolojisiyle herkesle birlikte Başbakan’a hakaret ettiğini belirtti.

Mahkeme hakimi, güzellik uzmanı Dayan’ı Başbakan’a hakaretten 400 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 388 gün karşılı adli para cezasına indirilip günlüğü 20 liradan 7 bin 760 lira adli para cezasına çevrildi. Bu cezayı da 20 eşit taksitle ödemesi kararlaştırıldı. Güzellik uzmanı kadının samimi pişmanlık halinin tespit edilememesi, tekrar suç işleyeceği yönünde kanaat getiren hakim para cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.