Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Toplum aile içi şiddete karşı duyarsız'

'Toplum aile içi şiddete karşı duyarsız'

Eğitim Uzmanı Salih Özgür, toplum olarak polisiye olaylara karşı gösterilen duyarlılığın aile içi şiddete karşı gösterilmediğini söyledi.Ordu’da Eğitim Gönüllüleri Derneği (ORGED), eğitimin önemli bir unsuru olan aile ve aile içi...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:10
Eğitim Uzmanı Salih Özgür, toplum olarak polisiye olaylara karşı gösterilen duyarlılığın aile içi şiddete karşı gösterilmediğini söyledi.

Ordu’da Eğitim Gönüllüleri Derneği (ORGED), eğitimin önemli bir unsuru olan aile ve aile içi iletişim konusunda Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte öğretmen ve velilere Ordu Endüstri Meslek Lisesi'nde seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitim Uzmanı Salih Özgür, öğretmenlerin ülkenin geleceğine dokunan insanlar olduğunu, bunun yanı sıra eğitimin amacına ulaşabilmesi için ailenin çok önemli olduğunu belirtti. Eğitim Uzmanı Özgür, "Oturduğumuz binanın üst katlarına yada karşı binaya hızsız girdiğini görsek toplum olarak duyarlılık gösterip muhakkak müdahale ederiz. Hiç olmazsa 155 ihbar hattından polisi ararız. Fakat üst kattaki dairede şiddet içerikli gürültü duyan insanımızın, çocuk yada eşlere şiddet ediliyor olduğunu bilmesine rağmen 'aile içi işlere karışmamak gerekli diyerek' karışılmaz ve bir tepki ortaya konulmaz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Balkanlığının gayretleri ile aile içi şiddeti önleme için çok büyük düzenlemeler yapıldığını aktaran Özgür, bu amaçla kurulan Alo 183 hattının vatandaşların duyarlılığı ile bakanlık yetkililerine ulaştığını ve çok hızlı bir şekilde gerekli müdahalelerle önlemler alındığını fakat vatandaşların Alo 183 hattını yeterince kullanmadığını söyledi. Özgür, öğrencilere ve velilere muhakkak Alo 183 hattı hakkında bilgi verilmesi gerektiğini belirtti. Eğitim Uzmanı Özgür sözlerini şöyle sürdürdü: "Erkeklerde öfke ve korku tamamen güç kavramı ile ilintili. Kendini karşısındakinden güçlü hissetmesi durumunda öfkelenir, zayıf hissettiğinde ise korkar. Ama fıtraten güçlü olarak yaratılan erkeğin bu üstünlüğünü çocukları yada eşi üzerinde şiddet unsuru olarak kullanması hiç bir şekilde kutsal kitabımıza, geleneklerimize ve tarihimize uymaz." ifadelerini kullandı.

Yapılan bir anket çalışmasından örnek veren Salih Özgür, çok sayıda evli çift üzerinde hem erkelere hem kadınlara aynı soruları sorarak anket yaptıklarını ve bu ankette ilginç sonuçlara ulaştıklarını belirtti. Erkeklere sorulan 'eşinize hiç şiddet uyguladınız mı'' sorusuna yüzde 99 erkeğin hayır, yüzde 1 erkeğin evet cevabını verdiğini ama bu erkeklerin eşlerine sorulan 'eşiniz size şiddet uyguladı mı'' sorusuna yüzde 57 evet, yüzde 43 hayır cevabının verdiğini bunun da erkeklerin bir tokat yada duygusal şiddeti, şiddet kabul etmediklerini ve davranışlarının normal olduğunu düşündüklerini, bunun da çok tehlikeli ve yıkılması gereken bir anlayış olduğunu belitti.

Eğitim Uzmanı Salih Özgür konuşmasının son bölümündü, sağlıklı bir toplum için vatandaşların aile içinde sağlıklı iletişim kurmaları ile olacağını, bunu için de eğitimin önemli olduğunu, bu anlamda da öğretmenlere çok önemli görevler düştüğünü belirtip uyarılarda bulundu.

Seminere Ordu Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ercan Okur, Müdür Yardımcısı Harun Torul, öğretmen ve veliler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.