Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müftü Demir: Kadın ve çocukların da camiyle buluşmasını arzu ediyoruz

Müftü Demir: Kadın ve çocukların da camiyle buluşmasını arzu ediyoruz

Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, kadın ve çocukların da camiyle buluşmasını, oradaki ilim ve irfan sohbetlerinden istifade etmelerini arzu ettiklerini söyledi. Müftü Demir, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’yla ilgili makamında...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:02
Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, kadın ve çocukların da camiyle buluşmasını, oradaki ilim ve irfan sohbetlerinden istifade etmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Müftü Demir, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’yla ilgili makamında yaptığı basın toplantısında, caminin; müminlerin genç-ihtiyar, zengin-fakir, kadın-erkek, mukim-misafir, amir-memur, asker-sivil, işçi-patron farkı gözetmeksizin bir araya geldikleri, gönül gönüle, omuz omuza saf tutup ibadet ettikleri ve Kabe’ye yöneldikleri kutsal mekanlar olduğunu vurguladı.

Camilerin dua ve ibadetlerin topluca Allah’a (cc) arz edildiği ve müminlerin kucaklaştığı yerler olduğunu kaydeden Demir, aynı zamanda imanın menbaı, milli birlik ve beraberliğin kaynağı ve vatanın tapu senetleri olduğunu anlattı. Müftü Demir, din görevlilerinin de insanların sevincinden üzüntüsüne her anında yanında olan kimseler olduğunu ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki gündem konusunun 'cami, kadın ve aile' olarak belirlendiğini belirten Keramettin Demir, yılların bir eksikliği olarak camilerin erkeklere göre dizayn edildiği özeleştirisinde bulundu. Demir, yeni yapılan camilerin artık bayanların gelebileceği şekilde inşa edildiğini, eskilerde de gerekli düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını kaydetti.

Kadın ve çocukların da mutlaka camiyle buluşturulması gerektiğini vurgulayan Müftü Demir, asr-ı saadette kadınların camilere gittiklerini, cemaatle namaz kıldıklarını, Mescid-i Nebevî’de ilim öğrendiklerine dikkat çekti. Kadınların beraberlerinde küçük çocuklarını da mescide getirdiklerini, Hz. Peygamber (sas)’in çocuk ağlaması duyduğunda annesi rahatsız olmasın diye namazı kısa tuttuğunun rivayet edildiğini hatırlatan Demir, “Hz. Peygamber döneminde Müslümanlar ailece mescitlere gidiyorlar, bu kutsal mekanların manevi havasından hep birlikte istifade ediyorlardı. Efendimiz döneminde kadınlar cami cemaatiydi de bugün neden uzaklaştıla? Biz kadınlarımızın, çocuklarımızın da camilere gelip oradaki ilim ve irfan sohbetlerinden istifade etmelerini arzu ediyoruz.” dedi.

Müftü Demir, hafta boyunca bu konunun önemini anlatmak için çeşitli programlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.