Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evin çatısındaki bahçede yok yok

Evin çatısındaki bahçede yok yok

Ünye’nin Liseler Mahallesi’nde bir evin çatısında bulunan 45 yıllık bahçe görenleri hayrete düşürüyor. 64 yaşındaki Kezban Balcı’nın evinin çatısında, daha önce büyüklerinin meydana getirdiği bahçede yok yok. Yılın bir bölümü...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 11:56
Ünye’nin Liseler Mahallesi’nde bir evin çatısında bulunan 45 yıllık bahçe görenleri hayrete düşürüyor.
64 yaşındaki Kezban Balcı’nın evinin çatısında, daha önce büyüklerinin meydana getirdiği bahçede yok yok. Yılın bir bölümü Almanya’da bir bölümü ise Ünye'de kaldıklarını söyleyen Kezban Balcı, Ünye’de kaldığı zaman bütün vaktini evin çatısında bulunan bahçesine ayırdığını ifade etti.

Evinin ve bahçesinin bulunduğu binanın çevredeki en eski binalardan olduğunu söyleyen Kezban Balcı, "O zamanlar bu binanın etrafında hiç ev yokmuş ve yeni evler yapılmaya başlandığı zaman yeni yapıların temellerinden çıkan toprakları büyüklerimiz buraya taşımışlar ve çatının tamamını toprak ile kaplamışlar. Büyüklerimiz vefat edince eşim ile birlikte biz bakmaya devam ettik. Bu bahçe yaklaşık 45 yıldır var. Yetiştirebileceğimiz her meyve ve sebzeyi ekip diktik. Bu zamanla bende hobi haline gelmeye başladı. Ekip diktikçe meyvelerimin sebzelerimin büyüdüğünü gördükçe hoşuma gitti yapmaya devam ettim. Biber, patlıcan, pancar, mısır, pırasa, fasulye vb. gibi birçok sebze bulunuyor. İncir ağacı, nar ağacı, üzüm, böğürtlen ve ahududu da yetiştiriyorum. Biz Almanya’ya gittiğimizde komşularımız bahçemizi sulayıp meyve sebzelerini topluyorlar ziyan olmuyor." dedi.

Bahçesinin kendisine ilaç gibi geldiğini söyleyen Balcı, "Canım sıkılsa başım ağrısa bahçeme gidip onlarla uğraşıyorum. Bana ilaç gibi geliyor, stres atıyorum. Çocuk gibi onlarla oynuyorum, suluyorum. Hiçbir şey bulamazsam oturup onları seyrediyorum, seyrettikçe dinleniyorum." diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.