Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’da ekonomiyi sektör konseyleri yönlendirecek

Bursa’da ekonomiyi sektör konseyleri yönlendirecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, kentin gelecek vizyonunu şekillendirecek 16 makro projeden birisi olan sektörel konseyleri oluşturduklarını açıkladı. Burkay, "Yaklaşık 5 aydır devam eden çalışmalarımız neticesinde...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 12:31
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, kentin gelecek vizyonunu şekillendirecek 16 makro projeden birisi olan sektörel konseyleri oluşturduklarını açıkladı. Burkay, "Yaklaşık 5 aydır devam eden çalışmalarımız neticesinde oluşturduğumuz ve üyelerimizin oy birliği ile onayladığı yönergeyle kurulan 17 sektörel konseyimiz BTSO’nun dinamosu olacak." dedi.

Başkan İbrahim Burkay, 17 sektör konseyi başkanlarının katılımıyla oda binasında bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak, Bursa’yı mazisine ve kimliğine yakışır bir şekilde ulusal kalkınma hedeflerinin lokomotif kenti haline getirme yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlediklerini belirten Burkay, ‘sektörel konsey’lerin 16 makro projelerinden birisi olduğunu dile getirdi. BTSO’nun kent ekonomisinin takım halinde atağa kalkması için oluşturduğu sektörel konseylerin faaliyetlerine start vereceklerini belirten İbrahim Burkay, konseylerin Bursa ekonomisi için bir dönüm noktası olacağını savundu.

KONSEYLERİN YÜZDE 75’İ SEÇİLMİŞLERDEN OLUŞACAK

Burkay şunları kaydetti: "Yeni yönetişim modelini hakim kıldığımız BTSO ile bursa iş dünyasını bütünleştirecek, kentin ortak aklını harekete geçirecek en önemli çalışmalarımızın başında, sektörel konsey yapılanmasının geldiğini her fırsatta vurgulamıştık. Yaklaşık 5 aydır devam eden çalışmalarımız neticesinde oluşturduğumuz, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz meclis toplantısında da üyelerimizin oy birliği ile onayladığı yönergeyle kurulan 17 sektörel konseyimiz BTSO’nun dinamosu olacak. Bursamızın geleceğini kentin ortak aklını harekete geçirerek birlikte inşa etmek hedefiyle şekillendirdiğimiz konseylerimiz, yönetim kuruluna ve oda meclisine karşı sorumlu olacaklar. Yönetim kurulu, meclis ve komite üyelerimizin yanı sıra, kamu ve ilgili sektör temsilcilerinden oluşan konseyler, etkin proje bazlı bir yönetim anlayışını takip edecek. 51 komite içindeki birbiriyle ilintili meslek ve sektörlerin işbirliğini sağlamak ve sinerjisini ortaya çıkarmak hedefiyle kurduğumuz konseylerimiz, komitelerimizin çalışmalarına da dinamizm katacaklardır. Yüzde 65 ile 75 arasındaki bölümü BTSO’daki seçilmiş isimler içinden, diğer kısmı da meclis dışı uzman gruplarından oluşan konseyler, sektörlerimizin sağlıklı işleyişini ve ortak politikalarını belirlemekle görevliler."

İbrahim Burkay, konseylerin 2023 Türkiye vizyonuna uygun olarak sektörleri ile ilgili konularda yönetim kuruluna görüşlerini bildirmek ve proje önerilerinde bulunmakla görevli olan çalışma gruplarının ilgili sektörün stratejik yol haritasını ve yıllık çalışma planını hazırlayıp oda yönetim kuruluna sunacağını vurguladı. Sektörel konseylerinin 3’er aylık periyotlar halinde bir araya gelerek, Bursa iş dünyasının ortak aklını temsilen yönetişim anlayışına uygun olarak oda yönetimine danışmanlık yapacağını anlatan Burkay, "Bu amaçla her gün farklı bir konseyimiz, sorumlu yönetim kurulu üyemiz ile birlikte yönetici ve üyelerinin katılımıyla gün boyu süren arama toplantılarına başlayacaklar. Bugün itibariyle start alacak ve 3 hafta devam edecek konsey çalıştaylarında ortaya çıkacak raporlar, sektörlerimizin geleceğine projeksiyon oluşturacak. BTSO yönetim kurulu üyelerinin her birinin bir konseyden sorumlu olduğu çalışma gruplarının başkanı, eş başkanı ve 2 başkan yardımcısı istişareler neticesinde yönetim kurulumuz tarafından belirlendi. Konseylerimiz temsil ettikleri sektörlerin hacmine göre 30 ila 60 arsasında değişen üye sayısına sahipler. 125. yılını kutlamaya hazırlanan köklü bir çınar olan BTSO’yu yeni yönetim anlayışımız ve ortaya koyduğumuz projelerle kendi alanında Türkiye’ye rol model yapacağımız iddiamızı da belirtmiştik. Böylece, dünyanın gelişmiş ekonomilerinin yanı sırra, TOBB ve tim gibi ülke ekonomisine yön veren kuruluşlarımızın da benimsediği konsey modelini hayata geçiren ilk oda BTSO oluyor." diye konuştu.

Burkay, sektörel konsey sayısının bir yıl içerisinde 22’yi bulabileceğini söyledi. Özellikle çevre konusunda sektör konseyi kurulması yönünde çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken İbrahim Burkay, kalkınmaya yönelik tüm alanlarda sektörel konseylerin kurulabileceğini hatırlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.