Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başarısızlık değil, yeniden yapılanma!

Başarısızlık değil, yeniden yapılanma!

AK Parti İzmir’de sürpriz bir gelişme yaşandı.İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifası istendi.Bir saati aşkın görüşmede Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Akay'a “Bir çok yerde değişime,yeniden yapılanmaya gidiyoruz.İzmir teşkilatında da yeni bir yapılanmaya gitmek istedik”dedi.Akay’ın, Soylu’ya Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar görevde kalmak istediğini söylediği bildirildi.Öte yandan il asil ve yedek yönetim Salı günü istifa dilekçelerini sunacak.İlçelerle ilgili tasarruf ise yeni başkan atandıktan sonra yapılacak.

  • Ege Postası
  • 31.05.2014 - 11:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti ülke genelinde teşkilatlarda değişim için düğmeye bastı.Yerel seçimlerde 6 ilçenin kazanıldığı İzmir’de teşkilatta değişim rüzgarı esti. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasını istedi.Salı günü gerçekleşecek olan il yönetim kurulu toplantısında  il asil ve yedek üyelerden istifa dilekçeleri toplanacak. Akay’ın Salı veya Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Akay, Cuma günü ise ilçe teşkilatlarını ziyaret turuna çıkacak, teşkilatlarla helalleşecek.

RAPORU TESLİM ETTİ
Öte yandan Akay’ın  Genel Başkan Yardımcısı Soylu ile yaptığı görüşmenin detaylarıda kulislere yansımaya başladı.Çarşamba günü Akay’a “Cuma günü Ankara’ya gel.İlçelerle ilgili rapor hazırla” dendi. İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile beraber iki gün boyunca rapor hazırlayan Akay,Cuma sabahı Ankara’ya gitti. Akay, 11:30’da Soylu ile bir araya geldi. Bir saati aşkın süren toplantıda Soylu, Akay’dan ilçelerle ilgili raporu aldıktan sonra, başkan ve yönetimin istifasını istedi.

"AK PARTİ'DE ŞOK GELİŞME" HABER İÇİN TIKLAYIN

NEDENİ:YENİDEN YAPILANMA
Soylu’nun Akay’a, “İstifa istememizin nedeni  başarılı/başarısızlık durumu değil. Bir çok yerde değişime yeniden yapılanmaya gidiyoruz. İzmir teşkilatında da yeni bir yapılanmaya gitmek istedik” dediği öğrenildi. Akay’ın görüşmede  Soylu’ya Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar görevde kalmak istediğini ilettiği öğrenildi.Bir saat süren görüşme sonrasında Akay, 16:00 uçağıyla İzmir’e döndü.Akay’ın sabah saatlerinde il binasına gelip çalışmalarına devam ettiği ve moralinin de iyi olduğu bildirildi.

İLÇELER YENİ BAŞKANDAN SONRA
Öte yandan henüz ilçelerle ilgili bir adım atılmadağı yeni başkan atandıktan sonra  yapılacak istişareler neticesinde ilçelerle ilgili değişime gidileceği bildirildi.

YARDIMCI OL DENECEK!
Genel Merkez’in il başkanlığı için İzmir’e sürpriz bir ismi atayacağı ve Akay’dan da yeni başkana Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar yardımcı olmasının isteneceği öne sürüldü.

İl başkanlığı için Kerem Ali Sürekli, Fevzi Bayram, Atilla Kaya,Bekir Pakdemirli, Rahmi Taştan ve Yıldırım Ulupınar’ın isimleri geçiyor. Bu isimlerden Pakdemirli ve Bayram'ın milletvekilliği düşündüğü için il başkanlığına sıcak bakmadıkları öğrenildi.

KAYA'DAN TELE KULİS!
İsmi başkanlık için geçen il başkan yardımcısı Atilla Kaya’nın, ilçe başkanlarını telefonla arayarak Akay ve yönetimin istifasının ardından  il başkanlığı için yapılacak temayül için destek istediği ve ‘benimde ismimi yazın’ mesajı verdiği öğrenildi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.