Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent konseyi de mal tartışmasına katıldı

Kent konseyi de mal tartışmasına katıldı

İZMİR Kent Konseyi, Vali Mustafa Toprak'ın kapatılan İl Özel İdaresi mallarının Maliye Hazinesi'ne devredildiği açıklamasına tepki gösterdi. Kararın bir kez daha gözden geçirilmesini isteyen Konsey, aksi durumda malların devredildiği kurum tarafından İzmirlilerin ortak yararına kullanıp kullanmadıklarını takip edecek.

  • Ege Postası
  • 30.05.2014 - 13:07
İZMİR - İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Güman Kızıltan, düzenlediği basın toplantısında İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve milletvekilleri düzeyinde yaşanan İl Özel İdaresi Malları paylaşımı tartışmasına katıldı. Kızıltan, tartışmaların demokratik müzakerenin dışında, merkezi idarenin tarihsel vesayetçi ve buyurgan kimliğinin etkisi altında olması nedeniyle kentte rahatsızlık yarattığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Özel İdare'ye ait menkul ve gayrimenkullerin envanteri üzerinden hak, konu, aidiyet kriterlerini dikkate alan adil bir paylaşım arzularken, tam bir emrivakiyle karşılaştığını belirten Kızıltan, “Valilik, malların Maliye Hazinesi'ne devredildiğini açıkladı. Bu durum İzmir'de tepki topladı. Valilik makamının tek yönlü olarak almış olduğu karar yasallık açısından değilse bile, meşruiyet açısından yeni tartışmalara neden olacaktır. Belediye'nin müzakereci talebinin salt hukuki değil, aynı zamanda meşru gerekçelere dayandığını düşünüyoruz. Çünkü söz konusu meşru gerekçeler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Anayasal ve yasal olarak kent bütününde yerel ve ortak ihtiyaçları tesis etmekle yetkilendirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır" dedi. Vali Mustafa Toprak'ın malların belediyeye verildiği Trabzon'la İzmir'in karşılaştırmasında “Trabzon İzmir, İzmir Trabzon değildir" gibi bir açıklama yapmasını eleştiren Kızıltan, Türkiye'nin tüm kentleri kanunlarla yönetildiğini, farklı uygulamalara dürüst bir idarenin başvurmaması gerektiğini söyledi. Kızıltan, Trabzon ve İzmir farklılığının İzmirli yöneticilerde infiale yol açtığını da belirtti. 

Kızıltan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamuya ait alanları İzmirliler için nasıl ve hangi amaçlarla kullandığının bilindiğini, Güzelyalı'daki eski troleybüs atölyesi arsasına Adnan Saygun Sanat Merkezi inşa edildiğini, Liman yakınında 150 yıllık Tarihi Havagazı Fabrikası'nın restore edilerek kültür ve sanat merkezi yapıldığını söyledi. Valilik bünyesindeki Mal Paylaşım Komisyonunun kararında bir yanlışlık yapıldığına inanmak istediklerini, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin ortak akılda birleşmelerini, özellikle son seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın kararın değişmesi için çaba göstermesini istedi. Kararların değişmemesi durumunda ise mallar kime verilirse verilsin, ilgili kurumların bu malları nasıl kullandığını, İzmirlilerin ortak yararına kullanılıp kullanılmadığını takipçisi olacaklarını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.