Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'de çifte miting

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'de çifte miting

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu iki günlük programı kapsamında İzmir'e geldi. Davutoğlu, havalimanında Balkan Akraba Toplulukları'yla bir araya geldi. Davutoğlu’na mini görüşmede siyah kep armağan edildi. Davutoğlu ilk günkü mesaisinde önce Bergama'dan sonra Buca'dan seslendi. Kendisine “dik dur eğilme bu vatan seninle" diye bağıran vatandaşlara karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik hiç eğilmeyiz Allah'ın izniyle" dedi. Başbakan Davutoğlu'ndan mesaj yağmuru

  • Ege Postası
  • 23.10.2015 - 11:54
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ -  Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki günlük programı kapsamında İzmir'e geldi.

Eşi Sare Davutoğlu'yla İzmir'e gelen Davutoğlu, son İzmir ziyaretinde Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldiği  Balkan Akraba Toplulukları'yla havalimanında mini bir görüşme yaptı.  Davutoğlu’na görüşmede siyah kep armağan edildi. Davutoğlu kepi taktı.



Davutoğlu, Adnan Menderes Havalimanı'ndan Bergama'ya giderken, Şakran'da yolunu kesen vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Davutoğlu da araçtan inerek vatandaşın yanına gitti ve selamlaştı.



Davutoğlu saat 15:30'da Bergama'ya vardı. Davutoğlu Bergama'da mehteranla karşılandı. Başbakan Davutoğlu, parti otobüsünden indikten sonra kendisini karşılayan belediye başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle tek tek tokalaştı. Davutoğlu'nu karşılayanlar arasında Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç'te yer aldı.



2 BAKAN DA YER ALDI
Davutoğlu halka seslenmeden önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri ve İzmir Milletvekili Adayları tek tek anons edilerek kürsüye geldi, coşkulu kalabalığı selamladı. Önce İl Başkanı Bülent Delican konuştu, ardından Yıldırım kürsüye çıktı.

Başbakan Davutoğlu saat 16:00’da kürsüye çıkarak kalabalığa seslenmeye başladı.

AL BAYRAĞI YÜKSELTMEK İÇİN VARIZ

Gecikmeli olarak kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına, “Medeniyetin beşiği Bergama'nın yiğit insanları sizleri sevgiyle selamlıyorum" sözleriyle başladı. Davutoğlu, gece yarısına doğru miting saatinde ciddi bir yağış olacağı haberinin kendilerine geldiğini anlattı, “Ne yapalım biz söz verdik mi, Bergama'ya gideriz dedim. Bergamalılar da söz verdi mi gelir dedik. Sizler bu meydana çıktığınız zaman bu meydan titrer. Hz Hüseyin zalimlere karşı dim dik durduğu günü yaşıyoruz, onun gibi bir milim sapmayız. Allah Kerbela şehitlerine rahmet eylesin. Türkiye'nin ovalarında, dağlarında bu vatan için şehit olanlar Allah rahmete eylesin. Bergama'ya girdiğim zaman Bergamılı şehit yiğit Ahmet'in kızıyla görüştüm. Yiğit Ahmetler olduğu sürece kimsenin sırtı yere düşmez. Yiğit İzmirliler, aziz İzmirliler, bu ses Ege'de İzmir'de, Bergama'da nasıl arşa yükselmişse Van'da da Şanlurfada'da her yerde yükseldi. Biz ülkemizin her santiminde al bayrağı yükseltmek için varız. Biz al bayrağı dünyanın her yerinde en yükseğe yükseltmek için varız" dedi.

HASAN TAHSİN RUHU VAR

"Birileri terörle uğraşıyor" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ama biz hem terörle mücadele ediyoruz, hem de 15 gün içinde üç büyük proje ile dünyayı titreten üç proje ile yolumuza devam ediyoruz. Bir ana vatandan yavru vatana su, deniz üstünden, yavru vatana ulaşıyor. Dünya tarihine ulaşacak bir proje. Kıbrıs'ta su ihtiyacı varken su bize haram dedik. Onlara su gönderdik. İşte cumhuriyetçilik, milliyetçilik bu. Yine geçen hafta, uydumuzu dost ülke Kazakistan'dan 4 B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul'da dünyanın en büyü havalimanın yapma imkanını bulduk. Bizim ufkumuz dünyayı geçer. Bunu Bergama'dan medeniyetin ilk kurulduğu yerden söylüyorum. Biz muhabbete gelmişiz, kardeş kardeşe bir kılmaya gelmişiz" dedi. Bu sırada kendisine “dik dur eğilme bu vatan seninle" diye bağıran vatandaşlara karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik hiç eğilmeyiz Allah'ın izniyle" dedi.

HER TÜRLÜ BASKIYI KALDIRDIK

İzmir insanını sıcak olduğunu, gönlünün zengin olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “20 ile gittim, bir tek İzmir'de ilçelere gitmeye karar verdim. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısını? 2002 yılında sonra bambaşka bir Türkiye oldu. Krizden sonra, kaos gitti güven istikrar geldi. Karamsarlığın yerini güven aldı. Farklı hayat biçimlerine saygı geldi. Her türlü baskıyı kaldırdık. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp güven ve istikrara kavuşturduk. 'Türkiye IMF'den kurtulmaz' dediler, kurtuldu. 'Tankını yapamaz' dediler Atlay tankını yaptık m? 'Uçak yapamaz dediler' yaptık m? Kendi uydumuzu uzaya gönderiyoruz. Uğruna canımızı vereceğimiz büyük Türkiye bu. Türkiye'yi layık olduğu şekilde, dünyanın en büyük güçleri arasına sokacağız" dedi. 



GÜCÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

"Gücümüzü kesmeye budamaya çalışıyorlar" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kardeşi kardeşe, kırdırmaya çalışıyorlar. İşte onlar milli birlik, milli irade demeye hazır mıyı? (vatandaşlardan gelen sloganlara üzerine) Türk, Kürt kardeştir, bu hainler kalleştir."

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Muhalefet partisi liderlerini de sert bir dille eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “7 Haziran'dan sonra millet uzlaşın dedi. Açık ara birinci çıkan partiyi, dışlamaya çalıştılar. Bir araya geldiler m? Ne CHP, ne MHP, ne de sırtını kandile dayayan partinin bu millete hayrı olmaz" dedi

Terör konusundaki tavırlarının da net olduğunu vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim terör konusundaki tavrımızı ilk gün ne ise, bugünde odur. Terör, insanlık suçudur. Vahşiliktir. DAİŞ, PKK, DHKP C'yi de hepsini lanetleriz. Hiç kimse mücadelemizden geri döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyiz ama terör için verdiğimiz mücadelemizde de bir an olsun sapmayacağız. Bizde, kimseyi kimliğinden, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil. Kardeşlik, barış için siyaset yapan Ak Parti kadrolarının yanında mısını? Bizim siyasetimizin amacı insana millete hizmettir" dedi.

ŞEHİT KIZINI, KÜRSÜYE ÇIKARDI

Konuşmasının son bölümünde, sağanak yağmur altında İzmir'e yatırımlarını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıkan bir Roman kadınını konuşturdu. Ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da geçen Ağustos ayında şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızı Ecem Gılıç'ı da kürsüye çıkardı onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.


İKİNCİ DURAK BUCA

Davutoğlu, daha sonra helikopterle Buca'ya geçti. Davutoğlu,  birlik, beraberlik ve kardeşlik temalı miting kapsamında Buca Pazaryeri’nden partililere seslendi.

TEK BAŞINA İŞ BAŞINA
İzmirlileri selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aziz Ege’li kardeşlerim sevgiyle selamlıyorum. Ne güzelsiniz Yağmur yağıyor, siz terk etmiyorsunuz. İzmir Efeler diyarı, Ege sahillerinin kalbi İzmir, gençlerini kadınlarını, çocuklarını bütün İzmirlileri gönülden selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. Davutoğlu, “Düşman çizmesine izin vermeyen şehirdir. İzmirlilerin hissesi büyüktür. İzmir’in ufuk şehir olduğunu gören Mustafa Kemal İktisat Kongresi’ni başlattı. Hem istiklalimizin hem istikbalimizin sembol şehridir. Yağmur demedik akşam demedik sizlerle buluştuk. Hem Mustafa Kemal’i hem Adnan Menderes’i bağrına basmıştır. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’ndan sonra 30 Ekim’i de tatil ettik. 1 Kasım’ı zaferle taçlandıracak mıyız. AK parti kadrolarını tek başına iş başına diyerek destekleyecek miyiz'” ifadelerini kullandı.

BİZDEN BAŞKA MEYDANLARI DOLDURAN VAR MI'
AK Parti’den başka meydanları dolduran olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Bizden başka meydanları dolduran, meydanlara mertçe çıkan var m? Biz bu meydanları teröristlere bırakmayız diyen var m? Geride biz kaldık, hepsi çekildi. Biz varız. Hep birlikte çalışacağız 4 başı mahmur küresel bir şehir yapacağız Türkiye her geçen gün daha özgür daha zengin daha başı dik olacak her yerde bu al bayrak dalgalanacak. Bu ülkenin Doğusuna da aşığız, Batısına da. İzmir’den Hakkari’ye Van’a Edirne’ye selamlar gönderiyoruz. İstikametimizi asla yitirmeyeceğiz Bugün muharremin onu Kerbela şehitlerini andığımız gün. Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin’i rahmetle anıyoruz. Dünyanın her yerinden zalimlere karşı yezidlere karşı dimdik ayaktayız. nerede bir zalim mazlumları baskı altında tutan zalim varsa biz mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduk. Sizinle yol yürümek ne güzel bir his” şeklinde konuştu.

MESELE MEMLEKET MESELESİ
Seçim beyannamesini danışarak oluşturduklarını belirten Davutoğlu, “Tekrar o koalisyon dönemlerine dönmemek için çok çalışacağız ilk gün ki aşkla haydi bismillah. Türkiye her geçen gün kalkınıyor yeni ihtiyaçlar çıkıyor projeler geliştirmek gerekiyor. Gençlerimiz ne istiyor diye baktık seçim beyannamesini danışarak milletimizle oluşturduk. Reform üzerine reform yapacağız. Özgürlükçü katılımcı demokrasiyi esas alan katılımcı anayasa yapacağız Türkiye artık darbeci Anayasasıyla yönetilemez. Büyükşehir Belediye kanunundaki aksaklıkları gidereceğiz. Yeni 2. hamle döneminin başlangıcı olarak. El eşe vererek yeni yolculuklara yöneleceğiz. Mesele memleket meselesi. Bize durmak yakışır mı bize bir an daha tereddüt etmek yakışır mı oturma yakışır m? Hasan Tahsin, Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes oturdu mu'” ifadelerini kullandı.

BİZ DEVLETİ MİLLETLE YAKINLAŞTIRDIK
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklar okul yaşına geldiğinde yine devlet Ankara’da menfur olay yaşandığında eş başkan dedikleri katil devlet dedi. Kılıçdaroğlu gitti bu konuları konuştu ya, biz onların katil diye adlandırdığı devletin en derin şefkatle yaklaşan devlet olarak görüyoruz. Biz devlete sahip çıktık. Biz devleti milletle yakınlaştırdık. Bedava kitabı devlet ana, devlet baba biliyor. Akıllı tahta laptop bilgisayar veriyoruz. Gençler üniversiteye gittiğinde ücretsiz internet sağlıyoruz.”

3 BÜYÜK DEVRİM YAPTIK
AK Parti’nin yaptığı çalışmaları anlatan Davutoğlu, “Onlar köşelerde beklerken biz üç büyük devrim yaptık. 4B uydusu, Türk yapımı uydu uzaya fırlatıldı. Onlar yollara mayın döşer, birileri köşede bekler. Biz uzaya uydu fırlatırız. Kıbrıs’a dünyada ilk defa deniz üstünden su götürüyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmak bu milliyetçilik lafla olmaz hizmetle olur. Üniversiteye geçiş sınavlarını yılda bir taneden fazla yapacağız. Bu çocuklar bir makine değil, robot değil. Okul bittikten sonra iş ve çalışma hayatı başlayacak bir iş kuracağım ama sermayem yok yoksa arkanda kapı gibi Türkiye devleti var. Bir devlet güçlüyse millet güçlüdür. Sana annen baban sermaye bulamıyorsa karşılıksız geri ödemesiz 50 bin TL sermaye daha fazlası lazım o zaman da yüz bin TL faizsiz kredi veriyoruz. Vergi vermek istemiyorum derse 3 yıl faiz ödemeyecek. Asgari ücret 1.300 TL olacak bütün taşeronlara kadro vereceğiz istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz. TOKİ bir proje başlatıyor asgari ücretlilere ve emeklilere ayda sadece 240 TL ile ev sahibi yapacağız. İnşallah” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE YÜKLENDİ
AK Parti’nin hükümet kurmak için elinden gelen yaptığına dikkat çeken Davutoğlu, milletin uzlaşın mesajını saygıyla karşıladıklarını belirtti. Davutoğlu, “Onların iktidar olma ümitleri yok. İktidar olma ümidini taşıyan tek parti AK Parti, meydanı teröriste bırakmayan tek parti AK Parti ufuk şehir İzmir’i güzelleştirecek tek parti Öyle bir yeni Türkiye kuracağız ki değiş namerde merde bile muhtaç olmayacak devleti her an yanında bulacaksın. Tek beklentimi gönül rızanızı kazanabilmek. Ne söz verdiysek hepsi birer birer gerçekleşecek. Bütün kazanımları koruyacağız. Biz kasım da yeniden sefere çıkıyoruz geleceği fethetmek için yola çıkıyoruz. ilk gün ki aşkla haydi bismillah diyoruz. Var mısını? Önünüzdeki dönemde çok önemli bir seçim var en doğru kararı milletimiz verecek. Biz milletin verdiği her karara saygı duyduk hükümet kurmak için elimizden geleni yaptık. Uzlaşın mesajını da saygıyla karşıladık iyi niyetle büyün partilerin kapısını çaldık. Sayın Bahçeli seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz, kapıları kapandı kepenkleri indirdi. Bugün hayır diyenlerden millete hayır olur m? Gittik görüştük hükümet kuralım hayır dedi. Seçime hükümet kuralım girelim dedik hayır dedi. Anayasal hükümet kurduğumuzda hayır dediler. Teröristlerle mücadele ederken köşede oturmayı seçti” dedi.

MEYDANLARDAN KAÇIYORLAR
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kılıçdaroğlu blok siyaseti yaptı. AK Parti’yi dışlamak istedi. Biz blokları çökertir miyi? Milletin destek verdiğini onlar engelleyebilir m? Yanlış hesap olduğu kısa zamanda çıktı. Hükümet kurarız ama 13 yıllık başarı öyküsünü yok saydırmayız. 13 yıldır bu destanı yazdık. Uzlaşma hükümeti kurulamadı. Bir tarafta 13 yıldır güvendiği AK Parti, diğerler tarafta ise 3 ay Anayasal hükümete bile ortak olmaktan kaçan bir zavallılar güruhu. İstikrarsızlığın faturasını millete ödetmeyin dedik, dinlemediler. Meydanlardan da kaçıyorlar.  Onlar meydanları terk ettiler biz asla terk etmeyeceğiz.”

ŞANTAJ SİYASETİ ERGEN SİYASETİDİR
“Türkiye’nin bütününü kucaklayan tek parti AK Parti. Hükümet hakkında neler biliyorum da söylemiyorum diyorlar. Şantaj siyaseti, ergen siyasetidir” diyen Davutoğlu, “Ne biliyorsanız açıklayın. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum açıklamayan namerttir. Biz utanılacak hiçbir şey yapmayız.  Bu meydandan kaçan namerttir” dedi. Davutoğlu, “Kursağımızda tek lokma haram yoktur. Yüreğimizde millet aşkından başka hiç bir şey yoktur. Ne çekinecek bir siyasi ahlaka sığar tarafı yok.  Biz zannettik ki karşımızda sorumluluk sahibi olan devlet adamı var. Ana muhalefet partisi diye devletin bazı mahrem bilgilerini paylaşmıştık, onun için konuşmuşuz ama hata etmişiz. Bundan sonra şahit eşliğinde konuşacağız. Devletin mahrem bilgilerini de ondan korumak zorunda kalacağız. Şimdi de hainlerin kulaklarına üfledikleri bir takım iftiraları dillendiriyorlar. Bir tek sözden daha çekinmeyin biz ak alınla, ak yürekle çıktık. Sizler ise karalık piyonların siyaset arenasındaki sözcüleri oldunuz” dedi.

YILDIRIM: AK PARTİ İŞ BAŞINA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım is “İlklerin şehri İzmir’e hoş geldiniz İzmir, Buca sizi bağrına basıyor. İzmir İstiklal Savaşı’nın başladığı şehirdir. Bu AK Parti hareketi 2001 Ağustosu’nda bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yola çıktığında, ne dedi? Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın. Yakalım ışıkları da İzmir aydınlansın. Böyle bir Kasım’da da AK Parti iş başına.  Bu millete yakışan budur. 1 Kasım’da Türkiye’de çözüme hayır diyenlere teröristlere terörist diyemeyenlere, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıramayanlara İzmir gür sesiyle cevap verecek” diye konuştu.  

Başbakan cumartesi günü saat 11.00'de Ödemiş'te yapacağı mitingin ardından kentten ayrılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.