Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan örgüte: Geldikleri gibi gidecekler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan örgüte: Geldikleri gibi gidecekler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başlatılan çözüm sürecinin ardından yaklaşık 4 aydır hiçbir polis ve askerin şehit olmadığını belirtti. Bozdağ, terör örgütünün ülkeyi terketmesiyle ilgili de "Geldikleri gibi gideceklerdir."...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 15:59
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başlatılan çözüm sürecinin ardından yaklaşık 4 aydır hiçbir polis ve askerin şehit olmadığını belirtti. Bozdağ, terör örgütünün ülkeyi terketmesiyle ilgili de "Geldikleri gibi gideceklerdir." ifadesini kullandı.

Çeşitli ziyaret ve ve programlara katılmak üzere Tokat’a gelen Bekir Bozdağ, Vali Mustafa Taşkesen tarafından Valilik önünde törenle karşılandı. Karşılamada AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kurum müdürleri de hazır bulundu.

Valilik makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, çözüm sürecini Türkiye’nin huzur ve sükûnete kavuşması için ortaya konulan bir irade olarak değerlendirdi.

"30 yılı aşkın süredir devam eden, terör sorununun sona erdirilmesi, terör örgütünün silah bırakması, akan kanın ve gözyaşının dinmesi Türkiye’nin her yerinde huzur ve sükunet ortamının temin edilmesi için hükümetimiz ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor." diyen Bozdağ, çözüm sürecinin terörün sonlandırılması adına atılmış tarihi bir adım olduğunu belirtti.

Muhalefet partilerinin sürekli süreç içerisinde olanları eleştirmesine dikkat çeken Bozdağ, "Muhalefet sürekli korku pompalıyor ve insanları korkulara inanarak kendileri gibi düşünmeye sevk etmeye çalışıyor. Terörün bittiği bir Türkiye’yi kimse tutamaz. Bugüne baktığınızda silahlar sustu yaklaşık 4 aydır terör nedeniyle askerimiz veya polisimiz şehit olmadı, Kaçırılan kamu görevlilerinin ailelerine kavuştu, kötümü oldu'" diye sordu.

Şu anda terör örgütünün Türkiye topraklarını terk ettiğinin altını çizen Bozdağ, “Terk edecekler ve buradan geldikleri gibi gidecekler. Bu Türkiye’nin aleyhine bir durum m? Sürecin içine baktığınızda olayların tamamı milletimizin lehine olan olaylardır. Milletimize sesleniyorum muhalefetin korku pompalamasına inanmayın, hükümetimizin söyledikleri ve yaptıklarına itibar edin.” çağrısında bulundu.

Bakan Bozdağ, gazetecilerin, "Örgüt silah bırakmadan çıkacağını açıkladı, bu konuda düşünüyorsunuz'" sorusuna ise “Mühim olan Türkiye’de terörün sona ermesidir. Örgütün ve silahların Türkiye’nin gündeminden çıkmasıdır. Bu süreç öyle bir iki saat içerisinde olacak bir şey değildir. Bu süreç sonucunda terör örgütü inşallah Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkacaktır. Biz milletten gizli saklı hiçbir iş yapmadık, böyle bir şey söz konusu dahi değildir.” diye konuştu.

"YENİ ANAYASADA MİLLETİN ONAYI ALINMALIDIR"

Üzerinde çalışılan yeni Anayasa’nın 367 yeter sayısını bulsa bile referanduma gitmesi gerektiği şeklindeki tartışmalara da değinen Bozdağ, "Mutlaka referanduma gitmeli, milletimizin onayını alarak milletimizin anayasası olmalıdır. Görüşlerimiz aynıdır milletin anayasası olduğuna göre milletin onayı alınmalıdır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, valilik ziyaretinin ardından Tokat Belediyesi’ni ve AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.