Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'dan İzmir için kritik imza

Başbakan'dan İzmir için kritik imza

2014 yılının başından bu yana, kent genelinde kurulacak Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için ardı arkasına acele kamulaştırma kararları alan Bakanlar Kurulu, enerji yatırımları için yeni adres olarak Ödemiş ilçesini seçti. Çevrecilerden ile tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan yöre halkından büyük tepki toplayan RES’ler için son 1 yıl içerisinde İzmir’in 9 farklı ilçesinde acele kamulaştırma kararı alan Bakanlar Kurulu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ödemiş’te yatırımcının önünü açmak için düğmeye bastı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2014 - 09:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başta Yarımada bölgesindeki Karaburun ve Urla halkı ile sivil toplum örgütleri, çeşitli dernekler ve çevrecilerden büyük tepki toplayan RES’lerin önünü açan acele kamulaştırma kararlarında son perde Ödemiş’i vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzasında geçen karar doğrultusunda Küçük Menderes Havzasında yer alan bölgede rüzgar enerji yatırımları gerçekleştiren firmaların yeni tribünler kurulabilmesi için 16 ayrı taşınmazda acil kamulaştırma yapılacak.

ÖDEMİŞ’TE 16 TAŞINMAZA ACİL KAMULAŞTIRMA
Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Ödemiş’in Bıçakçı Köyü’ne kayıtlı 16 ayrı alan üzerinde Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma işlemi uygulanacak. Urla, Karaburun, Seferihisar, Tire, Alaçatı, Çeşme gibi ilçelerde enerji yatırımlarının önünü açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın aldığı kararlar sonrasında İzmir Türkiye’nin “RES başkenti” konumuna gelirken, enerji yatırımlarının çevresel etkileri ile ilgili tartışmalar da giderek artmaya başladı. Başta tarım ve hayvancılık ile geçinen bölgelerdeki üreticiler ile vatandaşlardan tepki toplayan yeni yatırımlar, bölgedeki söz konusu enerji ihtiyacının da bir kez daha sorgulanmasına sebep oldu.

YOL SIKINTISI ÇÖZÜLMEDEN RES KARARI GELDİ
Diğer yandan, yaklaşık 2 bin nüfusa ve 800 haneye sahip köyde, RES kararının şaşkınlıkla karşılandığı öğrenilirken, ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşayan bölgenin yol probleminden önce yeni enerji yatırımlarına açılması da dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.