Dolar 34,1591
%0.18
Euro 38,0352
%-0.15
Altın 2.887,310
%0.43
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan ile görüşen Destici: İzlenimime göre yeni anayasa defteri kapandı

Başbakan ile görüşen Destici: İzlenimime göre yeni anayasa defteri kapandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’la gündeme dair bir buçuk saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme sonunda basına açıklama yapan Mustafa Destici, yeni anayasanın yapılmayacağına dair izlenim edindiğini...

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 16:25
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’la gündeme dair bir buçuk saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme sonunda basına açıklama yapan Mustafa Destici, yeni anayasanın yapılmayacağına dair izlenim edindiğini söyledi.

Görüşme hakkında açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Destici, “Biz o gün de söyledik, bu Meclis'ten bir anayasa çıkmaz dedik. Benim hem Cumhurbaşkanı'ndan hem de Başbakan'dan aldığım izlenim; yeni anayasa defterinin kapandığıdır. Biz yeni anayasayı istiyoruz, ama bu Meclis yeni bir anayasa yapamayacak. Bu, Meclis'in ayıbıdır. Üç partinin de millete yeni anayasa sözü vardı, ama kendi çekişmeleri için, parti çıkarları için, şahsi egolarını yenemedikleri için yeni anayasa başka bahara kaldı.” dedi.

Çözüm süreciyle alakalı de değerlendirmede bulunan Destici, barış sürecine destek verdiklerini, ancak bunun yöntemini kabul edemediklerini kaydetti. Destici, “Terörle alakalı bir adım atanın yanında olacağımızı söylemiştik. Bu konuda değil elimizi, kafamızı bile taşın altına koyarız.” diye konuştu.

"MÜZAKERELER PKK'YI MEŞRULAŞTIRIYOR"

Milletin barışı istediğini vurgulayan BBP lideri, ancak milletin PKK’yı muhatap kabul görülmesini istemediğini yineledi. Teröre çözüm aramak için PKK ve siyasi uzantılarıyla yapılan müzakerenin PKK’yı meşrulaştırdığını kaydeden Destici, müzakereyle ilgili vatandaşın tedirgin olduğu noktalara değindi. Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutuklu teröristlere af gelip gelmeyeceğini sorgulayan Mustafa Destici, Türkiye’nin belli bir bölgesine özerklik gelip gelmeyeceği gibi soruların tedirginlik oluşturduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın fakir askerlerin ailelerine 250 TL maaş bağlanacağını açıklamasının kabul edilebilir bir açıklama olmadığını kaydeden BBP lideri Destici, “Biz, tüm askerlerimize asgari ücret bağlanmasını talep ettik. Askere giden gençlerimiz maddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Biz bunun önüne geçmek için, uçak biletlerine 10 TL koysalar, burdan toplanacak paralarla hükümete genel bütçeye dokunmadan askerlere asgari ücret bağlayabileceğinin yolunu gösterdik.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.