Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakanlık İzmir Ofisi'nde son viraj

Başbakanlık İzmir Ofisi'nde son viraj

Genel seçim öncesinde Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından İzmir'de açılan Başbakanlık Ofisi'nde yaklaşık üç ay sürecek düzenleme çalışmalarının ardından, bakanlık bürolarının Eylül ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. Başbakanlık Ofisi'nde açılışın yapıldığı günden bu yana vatandaşlara, Başbakanlık özel kalem birimi hizmet veriyor. Başbakanlık İzmir Ofisi'nde son viraj

  • Ege Postası
  • 22.06.2015 - 09:49
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası İzmir Şubesi’nin bulunduğu binada hazırlanan Başbakanlık Ofisi’nin açılışını genel seçimlerden hemen önce gerçekleştirdi. İki katı Başbakanlık Ofisi olarak düzenlenen binada, bakanlık bürolarının açılarak İzmirlilere hizmet vermeye başlayacağı duyurulmuştu. Genel seçimlerin ardından gündem koalisyon görüşmelerine dönerken, Başbakanlık Ofisi'nde ise onarım ve düzenleme çalışmaları sürüyor. 3 ay sürmesi beklenen düzenleme ve onarımdan sonra bakanlık büroları faaliyete geçecek.  



RESMİ TOPLANTILAR DA GERÇEKLEŞECEK 
Ofisin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tercihi ve isteği üzerine yeniden dizayn edilebileceği öğrenilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği’ne komşu olan Başbakanlık Ofisi’nde resmi toplantılar da gerçekleşecek. Açılış konuşmasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bazen gerektiğinde bakanlarla  toplantılarımızı da İzmir’e taşıyacağız. Bazı resmi ağırlamalarımızı İzmir’de yapacağız. Bazen gerektiğinde bakanlarla toplantılarımızı da İzmir’e taşıyacağız" ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Davutoğlu, genel seçimlerin ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısını İzmir'de yeni açılan Başbakanlık Ofisi'nde yapılması konusunu değerlendirmeye alındığını dile getirilmişti. Ancak genel seçimlerin ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Ankara'da yapıldı. 

HİZMETLER AKSAMAYACAK
Başbakanlık korumaların  yer aldığı, kentin merkezinde bulunan Merkez Bankası binasının 3'te 2'si kullanılarak düzenlenen Başbakanlık Ofisi, onarımın tamamlanmasından sonra belirlenen bakanlıkların büroları da açılacak. Bakanlık bürolarının açılmasıyla, hizmetlerin çok hızlı bir şekilde, aksama olmadan İzmir ofisinden takip edilmesi amaçlanıyor. Ofis içerisinde devam eden onarım ve düzenleme çalışmalarının ise yaklaşık 3 ay sürecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.