Dolar 33,9948
%0.3
Euro 37,8661
%0.71
Altın 2.822,950
%0.47
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başdaş’tan başkanlar hakkında suç duyurusu: Konak’ın mallarına çöktüler!

Başdaş’tan başkanlar hakkında suç duyurusu: Konak’ın mallarına çöktüler!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak’ın mallarına çöküldüğünü iddia ederek, Önceki Dönem Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak mevcut Belediye başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 17.07.2024 - 13:00
  • Güncelleme: 17.07.2024 - 13:02

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Önceki Dönem Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak mevcut Belediye başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

AK Partili Başdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi ana hizmet binasının yapımı için Tepecik pazaryeri,  Göztepe Otoparkı ve Alanyalı Han’ını aldığını ancak hizmet binasıu için bir adım atılmadığını aktardı.

“BATUR DESTEK İSTEDİ 150 MİLYONLUK KREDİ ONAYLATTIK”

Başdaş açıklamasında, “2021 yılında Abdül Batur, ‘Hizmet binası yapacağız. Elimizde imkan yok bakanlıktan kredi çıkartalım’ dedi.  Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile görüştük ve 150 milyon krediyi onaylattık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MALLARA ÇÖKTÜ

Büyükşehir’in Konak Belediyesi ana hizmet binası için araya girdiğini dile getiren AK Partili Mehmet Sait Başdaş, “Aradan 5 ay geçti ve öğrendik ki Büyükşehir Tepecik pazaryeri,  Göztepe Otoparkı ve Alanyalı Han’ını istedi ve buna karşılık hizmet binası yapımını üstleniyor. O dönem 200 milyon civarındaydı. Biz ret verdik ancak onların kabul oylarıyla geçti. Bu süreç uzadı ve seçime 1 ay kala devrin yapıldığını gördük. Malları devretmişler ancak para gelmemiş. Hem malımızı aldılar, hem parayı vermediler, hem de binayı yapmadılar. Yani  Büyükşehir Konak’ın mallarına çöktü” ifadelerine yer verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Önceki Dönem Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak mevcut Belediye başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Başdaş, “ Biz mecliste dile getirdik. Nilüfer Hanım, almak için uğraşacağını söyledi. 3 aydır geri almadı. Sözleşmeyi elime aldığımda gördüm ki, 30 gün içinde hak edişlerin ödenmesi gerekiyor. Mecliste sorduk ‘para geldi mi ?’ diye. Nilüfer Hanım 1 milyon geldiğini söyledi. Nilüfer Hanım almak istiyor ama dava açamıyor. Biz de Konak’a hizmet etmek istiyoruz. Konak’ın malları neden başka yerlere gitsin? Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’ya dünya kadar destekte bulunuyor. Bizden aldığınız malları geri verin. Ben de giderek, ‘görevi kötüye kullanma suçundan’ önceki dönem belediye başkanımız Abdül Batur, Şimdi ki Belediye Başkanımız Nilüfer Çınarlı Mutlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a dava açtık. Mallarımızı geri versinler. Geri vermeyeceklerse de sözleşmeye sadık kalsınlar ve hizmet binamızı yapsınlar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.