Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Bahçeci, gazetecilerin basın bayramını kutladı

Başkan Bahçeci, gazetecilerin basın bayramını kutladı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Basın özgürlüğünün, demokrasinin bir gereği olduğuna değinen Başkan Bahçeci, halkın sağlıklı haber alabilmesi ve...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 10:50
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Basın özgürlüğünün, demokrasinin bir gereği olduğuna değinen Başkan Bahçeci, halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının şart olduğunu belirtti. Bahçeci, şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız bir basının varlığı olduğunu söyledi.

Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, bu kadar önemli ve hassas bir görev ifa eden, bunu yaparken meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmayı ilke edinen ve zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan tüm gazetecilerin basın bayramını kutladığını ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti: “Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Basının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.