Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gönenç'ten otizmli çocuklarla keyifli sohbet

Başkan Gönenç'ten otizmli çocuklarla keyifli sohbet

2 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerini kapsayan Dünya Otizm Farkındalık Ayı çerçevesinde Bergama Selçukbey İlkokulu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 06.04.2016 - 10:13
Başkan Gönenç’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden öğretmenler ve aileler otizmli çocukların ihtiyaç duyduğu konular ile ilgili de bilgi verdiler. Oldukça keyifli geçen ziyarette Başkan Gönenç öğrencilerle sohbet etti ve onların isteklerini dinleyerek sorularını cevapladı
.
Otizmin günümüzde her 150 çocuktan birini etkileyerek, çocuklar arasında hızla yaygınlaşan ve dünya genelinde yayılan bir hastalık olduğunu ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Kesinlikle ülke, ırk, kültür ya da sosyo-ekonomik farklılık gözetmeyen bir hastalık ve maalesef dünya genelinde veriler her yıl artış gösteriyor. Ve bugün için bilinen en etkili tedavi yöntemi yoğun bireysel eğitim. Her ne kadar bu konuda ailelere ve eğitimcilere ciddi görevler düşse de aslında hem toplum hem de birey olarak, sağlık ve sosyal alanlarda sorunlarını dile getirip yaşam kalitelerini artırmak ve anlamlı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamaya yönelik gereksinimlerine dikkat çekmemiz gerekiyor. Bergama Belediyesi olarak bizlerde elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.