Dolar 34,2544
%0.09
Euro 37,5922
%0.31
Altın 2.873,650
%0.14
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Keskin: Barakası olana bile 75 metrekare ev vereceğiz

Başkan Keskin: Barakası olana bile 75 metrekare ev vereceğiz

Bursa merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İnşaat Mühendisleri Odası’nın kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerine cevap verdi. Keskin, oda tarafından açıklanan hane başına 40 metrekare ev verileceği açıklamasının gerçeği...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:09
Bursa merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İnşaat Mühendisleri Odası’nın kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerine cevap verdi. Keskin, oda tarafından açıklanan hane başına 40 metrekare ev verileceği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Öyle bir şey söz konusu bile değil. Çünkü, 75 metrekareden küçük evimiz yok. En köhne bir barakada bile oturana 75 metrekare ev veriyoruz.” dedi.


Nüfusu 500 bininin üzerinde olan 16 ilçe belediye başkanı Bursa’da bir araya geldi. Molla Yegan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, belediyelerin kentsel dönüşüm, sözleşmeli personel gibi sıkıntıları ele alındı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, şimdiye kadar 7 toplantı gerçekleştirdiklerini ve yapılan istişarelerden önemli sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’in kentsel dönüşüm eleştirilerine cevap verdi. Oda başkanı Şahin’in, ‘Herkese 40 metrekare ev verilecek, Yıldırım halkı göçe zorlanacak” şeklindeki eleştirilerinin yanlış olduğunu belirten Keskin, şöyle konuştu: “Muhatap bile almıyorum. Bir oda başkanı çıkıyor rastgele konuşuyor. Biz 18 aydır bu konuya kafa yoruyoruz ama o 18 dakika bile düşünmeden bir çarpı çekebiliyor, bir karalama kampanyası başlatabiliyor. 30 oda var hepsi destekliyor, bir oda da 'nazarlık olarak boş ver eleştirsin' diyorum. Hak bildiğimiz yolda yürüyoruz. Eleştirilerden korkanlar anıtlar dikemezler.”
“SİNANDEDE ÖRNEĞİ ORTADA, HERŞEY GÜZEL GİDİYOR”

Kentsel dönüşüm projesinin önemine dikkat çeken Keskin, şöyle devam etti: “Bu güne kadar 7 kentsel dönüşüm yaptık ve yılın belediyesi seçildik. Bu bize bir cesaret verici adım oldu. Onlar devede kulaktı bu sefer en büyük kentsel dönüşüm 4 milyon 990 bin metrekarenin üzerinde. Ama ilk etapta 55 bin metrekaresi üzerinde çalışıyoruz. 'Ovaya açılım' diye bir şey yoktur, bu doğru değildir. Biz defalarca makamına gittik, İnşaat Mühendisleri Odası bir tek sefer odamıza gelip 'bu proje nedir'' diye merak dahi etmemiştir. Biz 18 ay boyunca projeyi masamıza yatırdık, arzu edenler buna katkı koysunlar, yoksa başladığımızda mangalda kül bırakmayanlara fırsat tanımayacağız demiştik. Eğer bir fikri vardıysa daha önce gelip söyleseydi, memnun olurduk. Yine de bir fikri varsa buyursun gelsin söylesin. Ama bakanlar kurulu kararı çıktı, bakanlık projeyi onayladı, ihalesini yaptık, her şey güzel gidiyor."

“BARAKADA OTURANA BİLE 75 METREKARE EV”

İnsanlara 40 metre kare ve verileceği iddiasının yanlış olduğunu vurgulayan Keskin, “Hane başına 40 metre kare ve verecekmişiz gibi doğru olmayan bir söz söyleniyor. Öyle bir şey yok. 75 metrekareden küçük evimiz yok. En köhne bir barakada bile oturana 75 metrekare ev veriyoruz. Çoğunluğu da 3 oda bir salon eve kavuşacak. Vatandaşımızın mağdur olmaması bakımından çalışma yaptık, 40 sefer ölçtük bir sefer yapıyoruz. Sinandede örneği burada. ‘Ver gecekondunu al daireni’ kampanyası ile yaptığımız evlerde 37 bin liralık mülklerine karşılık bugün 200 bin liralık dairelerinde insanlar oturuyor. Yaptığımız eserler bizim tanıklarımızdır. Varsın birisi de nazarlık olarak eleştirsin zararı yok.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.