Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu: Barışa en büyük katkı yerel yönetimlerden gelir

Başkan Kocaoğlu: Barışa en büyük katkı yerel yönetimlerden gelir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimlerin yapabileceğini söyledi. Kocaoğlu, 23 Mayıs 2013'te düzenleyecekleri Diyarbakır gezisini örnek göstererek, “Umarım kuzeyden güneye,...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 15:53
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimlerin yapabileceğini söyledi. Kocaoğlu, 23 Mayıs 2013'te düzenleyecekleri Diyarbakır gezisini örnek göstererek, “Umarım kuzeyden güneye, doğudan batıya diğer iller de böyle ilişkiler kurar. Ülkemizde kalıcı bir barışın sağlanması ve kangren haline gelmiş sorunların çözümü için kendi insanlarımızın birbiriyle kaynaşması çok önemli.” dedi.

Ege Belediyeler Birliği’nin nisan ayı meclis toplantısı, Kaya İzmir Thermal Otel’de yapıldı. Ege Belediyeler Birliği Başkanı Kocaoğlu, açılış konuşmasını Diyarbakır gezisi ve EXPO çalışmalarına ayırdı. İzmir’in, 500 yıl önce İspanya’yı terk etmek zorunda kalan Yahudilerin ikinci vatanı olduğunu hatırlatarak, “Bu bölge, 300-350 yıl önce ticaret için Avrupa’dan gelen levantenlerin de 18. yüzyılda tarım işçisi olarak getirilen Afrikalıların da ikinci vatanıdır. Bu topraklarda hiçbir din, dil, millet ayrımı yapmadan, asırlardır barış içinde yaşamışlardır. Kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, başka nazardan bakmadığı bir coğrafyadayız. Tarihten gelen bu zenginliğimizi, hoşgörümüzü ve birlikte yaşama deneyimimizi ülkemize örnek olarak sunmalıyız.” diye konuştu.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda "onur konuğu ülke" uygulamasına 2005 yılından itibaren "onur konuğu il" uygulamasını eklediklerini belirten Başkan Kocaoğlu Mardin, Denizli, Çorum, Karabük, Hatay ve Gaziantep gibi pek çok ilin ağırlandığını hatırlattı. Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Kentlerini İzmir’de Türkiye ve dünyaya tanıtmalarını sağlamak için zemin oluşturuyoruz. İzmirlilere de bu kentleri tanımak, kaynaşmak gibi çok önemli bir işlevle, barışı ve demokrasiyi, dolayısıyla birlikteliği tesis edecek ortam sunmaya çalışıyoruz. Birbirimizi ötekileştirmeme üzerine çalışma yapıyoruz.”

Bu çalışmalar kapsamında Diyarbakır’a ilçe belediye başkanları ve İzmir’in kanaat önderleriyle ziyaret yapacaklarını aktaran Kocaoğlu, “Demokrasinin gelişmesinde ve insanların kaynaşmasında en önemli unsur yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerin, insana ulaşma şansı daha yüksektir. Biz bu çalışmaları sürdüreceğiz. Önce kalıcı bir barış sağlanması ve ülkemizde kangren haline gelen bu sorunun çözülmesi için kendi insanlarımızın tabanda ilçe, köy, il düzeyinde kaynaşması, birbirini tanıması, sevmesi, varsa aramızdaki nifak tohumlarının giderilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.