Dolar 34,2261
%0.08
Euro 37,8918
%0.17
Altın 2.919,980
%-0.12
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu kulak çekti!

Başkan Kocaoğlu kulak çekti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üst düzey belediye bürokratlarıyla birlikte hafta sonunda Çeşme’de gerçekleştirdiği “Bürokrasi zirvesi”nde gergin anlar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bürokratlarına ağır şekilde fırça atarak, “Gelecek dönem sizlerle çalışmayacağım” dediği ve kendilerini emekli olmaya davet ettiği öğrenilirken, Kocaoğlu’nun bu çıkışı aday olacak söylentilerinin de artmasına neden oldu.

  • Ege Postası
  • 06.11.2013 - 10:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Kocaoğlu yönetiminde 4’üncüsünü Çeşme Boyalık Otel’de gerçekleştirdiği ve toplam 3 gün süren bürokrasi kampına Kocaoğlu’nun mesajları damga vurdu. Belediyenin stratejik planları ve yatırım hedeflerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratlarına ağır eleştiriler yönelterek, gelecek dönem çalışma kadrosunu değiştireceğinin sinyalini de verdi. Yerel seçim öncesinde büyük önem arz eden ve belediye hizmetlerinin tartışıldığı toplantıda Kocaoğlu’nun bu çıkışları ise adaylık sinyali olarak yorumlandı.

BÜROKRATLARA “GELECEK DÖNEM” ÇAĞRISI

Toplantı sırasında vatandaşlar tarafından büyük şikayetler alan ve gecikmelere neden olan belediye hizmetleri hakkında sert çıkışların altına imza atan Kocaoğlu’nun bürokratlarına sert şekilde yüklendiği öğrenilirken, son dönemlerde sıkça dile gelen “beceriksiz” söylemi hakkında ise şunları kaydettiği öğrenildi; “Belediye ve hizmetler hakkında devamlı olarak beceriksiz yorumları geliyor. Ve işlerin ters gitmesinden siz sorumlu tutuluyorsunuz. Ama ben sizi saf gibi koruyorum. Kadrolarınızı aldınız, emekli olmayı garantilediniz, önümüzdeki dönem birçoğunuzla çalışmayacağım. Bu konuda sorun çıkarmanızı istemiyorum.”

“ULAŞIM KONUSUNA AĞIRLIK VERİN” ÇAĞRISI

Kamp sırasında sinirli tavırlar sergilediği de gözlenen Başkan Kocaoğlu’nun, daire başkanlıklarından devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aldığı da öğrenilirken, kent içi ulaşım ve otopark konularında bürokrat kadrosuna önemli talimatlar verdiği öğrenildi. Ayrıca Kocaoğlu’nun kent içindeki otobüs sayısını azaltılması ve tramvay projesine ağırlık verilmesini istediği, diğer yandan da otopark sayısının arttırılması yönünde istekte bulunduğu öğrenilen toplantıda, Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ve Genel Sekreter Yardımcıları, İZSU, ESHOT Genel Müdürleri gibi bağlı firmaların temsilcileri, daire başkanları üç gün süren kampta hazır bulundu.

VATANDAŞTAN GELEN SORUNLAR BAŞKAN’I KIZDIRDI

Edinilen bilgiye göre, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun toplantı süresince dile getirdiği en sert tepkinin ise Hemşeri İletişim Merkezi (HİM) hakkında olduğu öğrenildi. Belediyeye bağlı birimde vatandaşlardan gelen şikayetlerin dikkate alınmadığını ve ilgili müdürlüklerin sıkıntılara çözüm getirmemesi Kocaoğlu’ndan büyük tepki topladı. Ayrıca, HİM konusunda yöneticilere ağır şekilde fırça atan Başkan Kocaoğlu’nun bürokratlara seslenerek, “O kadar yönetici değişti, şu Hemşeri iletişim Merkezi’nde sistem bir türlü oturmadı. Vatandaşlardan gelen şikayetlere geri dönüş yapmayan dönüş yapmayan birimlerin listesi elimde. İlgili birimler kendilerine çeki düzen verecek, vatandaşların taleplerine ivedilikle dönüş yapılacak” dediği öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.