Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kürüm: “Vatandaşımızın avukatı olacağım”

Başkan Kürüm: “Vatandaşımızın avukatı olacağım”

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin planlama çalışmalarının sürdüğünü, süreci yakından izlediğini söyledi. Kürüm, endişelerini dile getiren mülk sahiplerine, “Yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz. Sizin de mutlu olacağınız planlamalar yapılması önemli. Aksi halde sizinle birlikte mücadele vereceğim, avukatınız gibi hareket edeceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:49
İZMİR- İzmir Kent Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Değişim” konulu panel, Uzundere Türkan Şoray Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İlçe Örgütü Başkanı Polat Manduz’un da katıldığı paneli, mülkleri kentsel dönüşüm alanında kalan çok sayıda vatandaş ve muhtarlar da izledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, TSKB İzmir Yönetimi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Muhtarlar Birliği Federasyonu, İzmir Müteahhitler Birliği, İzmir Kentsel Dönüşüm Derneği’nin temsilcileri, panelde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Muhtarlar ve vatandaşlar ise panelistleri soru yağmuruna tuttu, sürece ilişkin kaygılarını dile getirdi.

EVLERİNİZİ SATMAYIN
Başkan Kürüm, kentsel dönüşüm çalışmalarında planlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Hepiniz tedirginsiniz, sizi anlıyorum. Yıllarca emeğiniz, alın terinizle sahip olduğunuz evleriniz için endişeleniyorsunuz. Yasa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ve Büyükşehir Belediyesi’ni yetkili kılıyor. İlçe belediyesi olarak bizim kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkimiz yok. Şu anda hiç kimse malını satmasın. Planlama çalışmaları tamamlansın. Ortaya çıkan projeleri inceleyeceğiz, birlikte değerlendireceğiz. Vatandaşımızın lehine bir planlama var ise sorun yok zaten. Ancak aleyhine ise ben de sizinle birlikte mücadele vereceğim, sizin avukatınız olacağım. Vatandaşımın hakkını yedirtmem” dedi.

SİYASET KARIŞMASIN
Panelde vatandaşların sorularını yanıtlayan ve endişelerini gidermeye çalışan Kürüm, yerinde kentsel dönüşümden yana olduklarını anlattı. Bu çalışmaların siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kürüm, “Ben ve ekibim süreci yakından takip ediyoruz. Örneğin, Karabağlar’ın Osman Aksünger, Aşık Veysel ve Aydın ile Buca’da Seyhan mahallelerinde 191 hektar alanın riskli alan ilan edildi. Biz de İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne yetki devri için başvurduk. Yetki devrini alacağımıza inanıyorum. Bu bölge için üzerinde 4,5 yıldır çalıştığımız, modern şehircilik anlayışıyla hazırlanan projelerimiz var. Göreceksiniz bu bölgede hiç kimseyi mağdur etmeden, çok güzel bir planlama ortaya çıkacak. Mülk sahipleri ile uzlaşarak, sorunu çözeceğiz. Uzundere bölgesinde de yine vatandaşlarımızın mutlu olacağı projelerin hayata geçirilmesi tek arzumuz. Planlama çalışmaları sürdüğü için net bir şey henüz yok. Bu noktada süreci yakından izliyorum. Sizlerin yanında ve birlikte hareket edeceğiz” dedi.
Başkan Kürüm, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili gelişmeleri ve teknik bilgileri vatandaşlara aktaran panelistlere katılımları nedeniyle teşekkür etti, adlarına dikili fidan sertifikası verdi.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.