Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1139
%0.15
Altın 2.860,980
%1.12
Bist-100 9.956,00
%-0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Önal'dan 'acil durum' çağrısı: Evleri boşaltın!

Başkan Önal'dan 'acil durum' çağrısı: Evleri boşaltın!

İzmir'in Bayraklı ilçesi Doğançay mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Belediye Başkanı İrfan Önal sosyal medya hesabından vatandaşlara, 'evleri boşaltın' çağrısında bulunmuştu. Önal, "İlçemizde sabah saatlerinde etkisini artıran yangına müdahale etmek için tüm ekiplerimizle seferber olduk." dedi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2024 - 13:00
  • Güncelleme: 16.08.2024 - 16:46

EGEPOSTASI- İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında, alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi. Alevlere 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşayan ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Yangının yerleşim alanlarına sıçraması sonrasında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal sosyal medya hesabından 'acil durum' ifadeleriyle çağrıda bulundu. 

Başkan Önal açıklamasında, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi. 

ÖNAL: SEFERBER OLDUK

Başkan Önal daha sonra yangın bölgesinden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.

Önal, "İlçemizde sabah saatlerinde etkisini artıran yangına müdahale etmek için tüm ekiplerimizle seferber olduk.Bu büyük felaketi kontrol altına almak için canla başla yangınla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür ederim. Havadan ve karadan söndürme, soğutma çalışmaları devam ediyor.Dileğimiz, bir an önce bu yangının son bulması ve bir daha tekrarlanmaması." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.