Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Pekdaş ''Mutluluğun resmini çizdi''

Başkan Pekdaş ''Mutluluğun resmini çizdi''

Konak Belediyesi çağdaş Türk resim sanatının öncü isimlerinden, çok yönlü kültür adamı Abidin Dino’yu ölümünün 21. yıldönümünde anlamlı bir etkinlikle andı. Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerden oluşan bir grup genç ressam, Konak Belediyesi’nin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'ndaki istinat duvarını usta ressamın 12 eseriyle süsledi. İzmir Körfezi’ne bakan tepedeki duvar, ‘Abidin Dino Sokak Galerisi’ adıyla Aydın Erten Tesisleri'ne gelenleri selamlayacak.

  • Ege Postası
  • 07.12.2014 - 12:07
İZMİR - Memleket Şairi Nazım Hikmet’in Saman Sarısı şiirindeki, ‘Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin'’ dizesine atıfta bulunularak, ‘Bana Mutluluğun Resmini Yapabilir misin Gültepe’ adıyla düzenlenen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ve sanatseverler katıldı. İstinat duvarına genç ressamlarla birlikte fırça vuran Başkan Pekdaş, usta ressam Dino'nun uzun yıllar memleket hasreti çekmiş, değerli bir sanatçı olduğunu söyledi. Abidin Dino’yu Gültepe'nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten’in adının verildiği alanda anmanın önemini dile getiren Başkan Pekdaş, "Abidin Dino Türkiye'nin özgürlük savaşçılarından biriydi. Bu anmayı da doğanın ve özgürlük tutkusunun hakim olduğu Gültepe'de yapmanın bizim için ayrı bir önemi var. Gençlerle birlikte 'Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin' sorusuna karşılık, ‘Mutluluğun resmini yapabilir misin Gültepe’ dedik. Bugün burada gençlerimizle özgürlüğü, mutluluğu, çevreyi ve doğayı da katarak Abidin Dino'yu anıyoruz” dedi.
 
ÖZGÜR VE AYDINLIK BİR TÜRKİYE
“Kültürümüzün ve sanatımızın önemli isimlerini gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz” diyen Pekdaş, bu görevi gençlerle birlikte yerine getireceklerini söyledi. Gerçek sanatçıların özgür ve tarafsız olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Sürgündeki sanatçılarımızı, yurt özlemiyle ölenleri anmak da bizlerin görevi. Aydınlarımız sürgünlerde ölmesin diye bizim çok çalışmamız lazım. Türkiye’nin özgürlüklerin hakim olduğu, sanatın değer bulduğu, her tarafında mutluluğun resmini yapanların olduğu bir ülke olmasını diliyoruz " diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.