Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de temizlik hamlesi tam gaz devam ediyor

Dikili’de temizlik hamlesi tam gaz devam ediyor

​Dikili Belediyesi temiz, yaşanabilir ve sağlıklı bir çevreyi yaratma ve koruma amacıyla, Bütünşehir Yasası’yla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde temizlik seferberliği başlattı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2014 - 11:00
Mahalleye Dönüşen Köylerde Temizlik Seferberliği
 
30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile birlikte ilçe sınırlarındaki köylerin mahalleye dönüşmesi ve bu mahallelerin de belediye hizmet alanına dahil olmasıyla birlikte bu bölgelerdeki hizmet açığını kapatmak için seferber olan Dikili Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, başlattığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mahalle muhtarları ile yapılan görüşmeler sonucunda gelen talepler doğrultusunda köyken mahalleye dönüşen bölgelerin sınırlarında bulunan cadde, sokak ve sahil sitelerine katı atık yönetim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla 800 litrelik galvanizli çöp konteynerlerinin dağıtımına başlanıldı.
 
‘Dikili’de Çevreye, Doğaya ve Yaşama Duyarlı Bir Yönetim Var’
 
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, çalışmalar hakkında verdiği bilgide, Dikili’nin başta turizm olmak üzere birçok alanda Türkiye’nin gözbebeği olduğunu bu nedenle temizlik konusunda daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini söyledi.  Çevreye, doğaya ve yaşama duyarlı bir yönetim anlayışıyla tüm zorluklara ve olanaksızlıklara rağmen özveriyle temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tosun, şunları kaydetti:
 
“Biz göreve gelirken Dikili’de sevgi kazanacak demiştik. Ve bu sevgiyi hizmetlerimizle güçlendireceğimizi ifade etmiştik. Bu düşüncemizin ışığında göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Dikilimizin her noktasına eşit ve kaliteli hizmet için çalışmalarımıza başladık. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bir entegre programı hazırladık ve merkezde ne hizmet veriyorsak aynı kalitede, aynı hizmeti yeni bağlanan mahallelerimizde de sunduk. Gece gündüz demeden, hiçbir ayrım yapmadan köy konumundan mahalle statüsüne geçen her mahallelerimizin eksiklerini gidermek ve buralarda yaşayan hemşerilerimizin yaşam koşullarını en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı bugüne kadar artarak devam ettirdik. Ekiplerimiz büyük özveri göstererek tespit edilen tüm eksiklikleri kısa sürede çözüme kavuşturmaktadır. Bu hizmetlerin bir aşaması olarak köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki çöp konteynerleri ihtiyacı tek tek tespit edilmiş ve yapılan planlama doğrultusunda ihtiyaç olan noktalara İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Katı Atık Şube Müdürlüğü’nden temin edilen 240 adet 800 litrelik galvanizli çöp konteynerinin dağıtımı gerçekleştirilmektedir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.